Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:57 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenționare MAE Ce trebuie să știe românii care vor să călătorească în Republica Croația

ro

23 Jul, 2022 12:59 1212 Marime text
Caniculă, foto: Pexels
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească pe teritoriul Republicii Croația că, în conformitate cu datele transmise de Institutul Hidro-Meteorologic croat, pentru perioada 22 - 26 iulie 2022 a fost emis un cod roșu pentru temperaturi ridicate în regiunile Zagreb, Karlovac, Knin, Rijeka și Split, fiind prognozate temperaturi de 34 - 40 de grade Celsius. De asemenea, a fost emis un cod portocaliu de caniculă pentru regiunile Osijek, Gospić și Dubrovnik.

Se recomandă cetățenilor români să evite expunerea directă la soare, pe cât posibil în intervalul orar 11:00 - 16:00 și să se hidrateze corespunzător.

Autoritățile croate avertizează cu privire la disconfortul termic, precum și la riscul apariției de incendii de vegetație., transmite MAE.

Pentru informații actualizate, se recomandă consultarea paginilor de Internet ale Institutului Hidro-Meteorologic Național – https://www.meteo.hr, Automobil Clubului Croat – http://www.hak.hr/en#traffic-flow-and-road-conditions, Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate - http://www.hznet.hr, Autorităţii Portuare Croate - http://www.portauthority.hr şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă http://www.ccaa.hr.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește cetățenilor români că, în situații de urgență, pe teritoriul Croației, pot apela numărul european unic de urgență 112.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Croația: +38598414341.

Ministerul Afacerilor Externe  recomandă consultarea paginii de Internet  http://zagreb.mae.ro, www.mae.ro<http://www.mae.ro> şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația "Călătorește în siguranță"(http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii