Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:57 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenționare de călătorie în Regatul Belgiei. Ce trebuie să știe românii care călătoresc acolo

ro

08 Nov, 2022 12:04 1150 Marime text
Belgia, foto: Pexels

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Regatul Belgiei că în data de 9 noiembrie 2022 este programată o grevă generală în numeroase sectoare de activitate, context în care sunt posibile perturbări în activitatea aeroporturilor și a mijloacelor de transport public.

Astfel, MAE recomandă urmărirea paginilor web ale celor două aeroporturi principale, Zaventem și Charleroi – https://www.brusselsairport.be/fr/passengers/flights/dparts#<https://www.brusselsairport.be/fr/passengers/flights/dparts>, https://www.brussels-charleroi-airport.com/fr/greve-nationale-du-9-novembre-2022-perturbations-attendues.

Totodată, pentru circulația  trenurilor se recomandă urmărirea paginii web https://www.belgiantrain.be/fr/travel-info/train-network-travel-info/strike, iar pentru informații referitoare la transportul public în Bruxelles – https://www.stib-mivb.be/index.htm?l=fr și https://www.delijn.be/fr/.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles: +3223475338, +3223436935, +3223441658, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României din Regatul Belgiei: +32497428663.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web: http://bruxelles.mae.ro, www.mae.ro<http://www.mae.ro> și reamintește faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs<http://www.mae.ro/app_cs>), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii