Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:30 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Regatul Suediei ridică nivelul de amenințare teroristă la "amenințare mare". Avertisment de călătorie pentru cetățenii români

ro

17 Aug, 2023 17:11 974 Marime text
foto: Unsplash
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să se deplaseze în Regatul Suediei că autoritățile suedeze au decis ridicarea nivelului de amenințare teroristă de la nivelul 3 - „amenințare ridicată”, la nivelul 4 - „amenințare mare”, pe o scară de cinci niveluri.
Decizia a fost luată pe fondul identificării unor riscuri privind potențiale atacuri teroriste și are la bază o evaluare strategică, potrivit căreia amenințarea va persista pe o perioadă mai lungă de timp.

Reamintim că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Stockholm: +468205674, +468209927, +4684113181, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatori în regim de permanență, transmite Ministerul Afacerilor Externe. 

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Regatul Suediei: +46736985463. Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români care călătoresc în străinătate consultarea paginilor web www.yr.no<http://www.yr.no>, www.varsom.no/en<http://www.varsom.no/en>, www.meteoalarm.org<http://www.meteoalarm.org>, https://stockholm.mae.ro, www.mae.ro<http://www.mae.ro> şi reamintește faptul că au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (www.mae.ro/app_cs<http://www.mae.ro/app_cs>), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

Citește și:

Atenționare de călătorie pentru Italia. Ce trebuie să știe românii care merg acolo
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii