Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:24 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Atenție șoferi! Traficul pe Autostrada A2 București-Constanța va fi oprit astăzi pe sensul către litoral. Ce rute ocolitoare pot fi folosite

ro

05 Jun, 2023 08:35 2409 Marime text
Autostrada A2 București-ConstanțaLuni, 5 iunie, în intervalul orar 12:00 - 22:00, în funcție de valorile de trafic, CNAIR și Poliția Rutieră vor lua măsura devierii circulației de pe A2, sensul de mers București - Constanța, prin nodul rutier Drajna.

Potrivit unui comunicat al CNAIR, având în vedere că între km. 142 – km. 148, din cauza lucrărilor de reabilitare a podului peste brațul Borcea, traficul este deviat către calea I, unde se circulă pe câte o bandă pe sens, în vederea fluidizării traficului, se va recurge la oprirea circulației pe sensul către litoral, în anumite intervale orare, pentru a permite deplasarea pe două benzi a celor care circulă pe sensul către București.

Astfel, CNAIR recomandă celor care intenționează să plece dinspre București spre Constanța în intervalul orar 12:00 - 22:00 să utilizeze următoarea rută:
  • A2 (București – Nod rutier Drajna) – DN21 (Nod rutier Drajna - Slobozia) – DN2A (Slobozia – Țăndărei – Giurgeni – Hârșova – Ovidiu – Constanța)
  • Pentru evitarea timpilor de așteptare în coloană, cei care se întorc de la mare pot opta pentru rute alternative la A2, respectiv:
  • DN2A Constanța – Hârșova – Slobozia - Urziceni – DN2 – București;
  • A2 – Fetești sau Drajna - DN3A – Lehliu-Gară - DN3 – Fundulea – București;
  • DN3 Constanța – Murfatlar – Adamclisi – Ostrov (traversare cu bacul) – Călărași – DN21 Călărași – Drajna - A2 Drajna – București (sau din municipiul Călărași - DN3 – Lehliu-Gară – Fundulea – București).
UPDATE: Oficial de la Poliția Română

Poliția Română recomandă conducătorilor auto să-și planifice cu mare atenție revenirea din minivacanța de Rusalii dinspre litoralul Mării Negre către Capitală, dar și deplasarea dinspre Capitală spre Constanța, având în vedere că este de așteptat ca pe Autostrada A2 să se înregistreze valori intense de trafic, luând în considerare numărul mare de turiști aflați în ultimele zile în stațiuni.

Astfel, astăzi, 5 iunie, în intervalul orar 12.00-22.00, în funcție de valorile de trafic, polițiștii rutieri și administratorul drumului public vor lua măsura devierii circulației pe sensul de mers București - Constanța, Autostrada A2, prin nodul rutier Drajna.

Având în vedere că pe tronsonul kilometric 142 – 148, din cauza lucrărilor de reabilitare a podului de la Fetești, traficul este deviat către calea 1, unde se circulă pe câte o bandă pe sens, în vederea fluidizării traficului, polițiștii vor recurge la oprirea circulației pe sensul către litoral, în anumite intervale orare, pentru a permite deplasarea pe două benzi a celor care circulă pe sensul către Capitală.

Polițiștii recomandă celor care intenționează să plece dinspre București spre Constanța să țină cont că, în intervalul orar 12.00-22.00, traficul va fi deviat, pentru anumite perioade, prin nodul rutier Drajna și nu vor mai putea continua deplasarea pe Autostrada A2.

Pentru evitarea timpilor de așteptare în coloană, cei care se întorc de la mare pot opta pentru rute alternative la Autostrada A2, respectiv:

•        DN 2A Constanța – Hârșova – Slobozia - Urziceni – DN 2 – București;

•        A2 – Fetești sau Drajna - DN 3A – Lehliu-Gară - DN 3 – Fundulea – București;

•        DN 3 Constanța – Murfatlar – Adamclisi – Ostrov (traversare cu bacul) – Călărași – DN 21 Călărași – Drajna - A2 Drajna – București (sau din municipiul Călărași - DN 3 – Lehliu-Gară – Fundulea – București).

„Reiterăm faptul că, în funcție de evoluția valorilor de trafic, astăzi, în intervalul orar 12.00-22.00, polițiștii rutieri și administratorul drumului public vor devia circulația pe sensul de mers București - Constanța, prin nodul rutier Drajna către ruta alternativă DN 21, DN 2A (Drajna-Slobozia-Hârșova-Constanța).

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să respecte indicaţiile poliţiştilor prezenţi pe traseu pentru fluidizarea circulaţiei, să adapteze viteza la condiţiile de trafic şi să evite să se angajeze în efectuarea unor manevre riscante, cum sunt depăşirile coloanelor de autovehicule sau întoarcerile pe segmente de drum unde această manevră este interzisă.

Nu opriți în mod nejustificat pe banda de urgență!

Nu urcați la volan după ce ați consumat băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive și nici dacă vă aflați într-o stare de oboseală accentuată! “ - au mai precizat reprezentanții Poliției Române. Citește și: 

Avertizare de la Poliție pentru luni, 5 iunie. Ce trebuie șă știe cei care vin de la mare sau pleacă la Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii