Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:17 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenţie, şoferi! Podul rutier de la Basarabi va intra în reparaţii. Traficul va fi îngreunat

ro

20 Oct, 2018 00:00 3734 Marime text
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, prin Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa, a făcut un anunţ de selecţie de ofertă pentru proiectul „Refacerea sistemului de protecţie anticorozivă suprafeţe metalice pod - riglă tablier, arce şi tiranţi, pod pe DN3 km 242+351, la Basarabi”. Traficul rutier va fi îngreunat în momentul în care se vor desfăşura acţiunile de reparaţii.
 
Data licitaţiei este 25 octombrie, iar valoarea estimată a proiectului este de 449.314,18 lei. Potrivit caietului de sarcini, lucrările constau în: operaţii de vopsire a structurilor metalice montate suprateran, curăţirea manuală şi mecanizată a suprafeţelor metalice pentru îndepărtarea ruginii şi a diverselor depuneri pe întreaga suprafaţă a podului, aplicarea stratului de grund compatibil cu vopseaua aplicată şi aplicarea straturilor de vopsea pe bază de răşini cu uscare în aer, rezistente la acţiunea apei, a intemperiilor şi a temperaturii mediului natural.
 
Pregătirea platformelor de lucru se va face atât la sol, cât şi la înălţime. Pentru deschiderile la înălţime se pot utiliza platforme ridicătoare. În cazul lucrărilor deasupra părţii carosabile, se vor monta platforme de protecţie.
 
Contractul are o durată de 12 luni, iar executarea se va face în timp de şase luni. Perioada de garanţie a lucrărilor este de 8 ani de la data încheierii şi semnării procesului-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor. Pe durata lucrărilor, podul va fi semnalizat. Pe timpul lucrului la înălţime, se vor monta panouri de avertizare pe care să scrie „Atenţie, sus se lucrează” şi „Pericol de cădere a materialelor”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii