Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:20 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenție la mesajele scrise pe porți sau în fața casei! Un simplu „Nu Parcați” vă poate duce la închisoare

ro

22 Oct, 2023 20:49 7787 Marime text
Sursa foto: Facebook




 
  • Numărul mașinilor din marile orașe continuă să crească de la an la an, ceea ce agravează problema locurilor de parcare. Confruntați cu dificultăți în a găsi un spațiu de parcare atunci când se întorc acasă seara, unii șoferi recurg la practici precum "rezervarea" unui loc de parcare cu ajutorul unui tomberon sau alt obiect, fără a cunoaște  că astfel se expun la riscul de a fi sancționați penal. 

În spatele blocurilor sau chiar pe marginea străzii, este frecvent să observăm obiecte precum cutii, lăzi, ghivece, pietre sau tomberoane. Acestea sunt plasate pe trotuare sau marginea drumului și au rolul de a marca un spațiu de parcare, potrivit Știripesurse.
 
În esență, șoferii care folosesc astfel de obstacole încearcă să împiedice ocuparea respectivului spațiu de către alte mașini. Cu toate acestea, ceea ce mulți nu sunt conștienți este că utilizarea acestor obiecte pentru "rezervarea" locurilor de parcare poate duce la sancțiuni legale, inclusiv pedeapsa cu închisoarea.
 
Ce spune legea
 „Instalarea de mijloace de semnalizare rutieră sau modificarea poziţiilor acestora, fără autorizaţie eliberată de autorităţile competente, […] se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”, stabilește Art. 339 (1) din Codul Penal.
 
Așadar, chiar și cei care plasează afișe cu mesaje precum "Parcarea interzisă", "Nu parcați", "Loc rezervat", sau orice alt text asemănător, comit o infracțiune. Regulile de parcarea pe domeniul public sunt definite de lege, și încălcarea acestora poate atrage sancțiuni, conform aceleiași surse.
 
Citește și
Acțiune polițienească cu forte mărite, în Hârșova! Ce au constatat polițiștii 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii