Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:52 22 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenţie ce piese cumpăraţi pentru maşini! Discuri de frână contrafăcute au fost confiscate

ro

24 Feb, 2017 12:25 1858 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit într-un container sosit în Portul Constanţa Sud Agigea din China, peste 200 bucăţi discuri de frână auto, produse susceptibile a fi contrafăcute, în valoare aproximativă de 121.500 lei, dacă ar fi fost originale.
 
Potreivit purtătorului de cuvânt al Gărzii de Coastă, subinspector Alexandru Ion, în data de 23.02.2017, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali, au efectuat un controlul amănunţit asupra unui container sosit din China, pentru o societate comercială cu sediul pe raza judeţului Maramureş. Administratorul societăţii comerciale în cauză este un cetăţean român, în vârstă de 43 de ani, cu domiciliul pe raza judeţului Maramureş.

În urma controlului au fost descoperite 243 bucăţi discuri de frână auto, care purtau însemnele unei mărci cunoscute, produsele fiind susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile în cauză, în valoare aproximativă de 121.500 lei, dacă ar fi fost originale, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 privind Codul Vamal al României.

Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii