Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:09 25 05 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atac cibernetic complex asupra Rompetrol. Cum funcționează benzinăriile

ro

15 Mar, 2022 12:55 1142 Marime text
Benzinarie foto: unsplash/  Erik Mclean
  • Rompetrol s-a confruntat cu un atac cibernetic complex.

Pe fondul incidentului din 7 martie, compania a decis pentru protejarea datelor clientiilor sai sa suspende temporar functionarea serviciului.
 
Mentionam ca activitatea benzinariilor Rompetrol s-a desfașurat normal in aceasta perioada, clienții avand la dispoziție opțiunea platii in numerar sau prin card bancar.
 
Operațiunile specifice sistemelor IT din cadrul companiei au fost parțial restaurate în urma atacului cibernetic complex, de tip ransomware, care a avut loc pe 7 martie. Echipa internă de specialiști cu suportul colaboratorilor este în curs de finalizare a restaurării platformelor digitale la nivelul întregului Grup.
 
În acest moment, serviciul Fill&Go, atât pentru flote, cât și pentru persoanele fizice este funcțional în România, respectiv alimentarea prin card și prin inel.
 

Remedierea acestor sisteme a fost prioritară pentru noi, având în vedere impactul asupra activității clienților și partenerilor noștri de afaceri.
 
Dorim să mulțumim tuturor pentru răbdarea și intelegerea situației și vă asigurăm că este un efort neîntrerupt pentru remedierea situației.
 
Menționăm că activitatea operațională a rafinăriilor  Petromidia și Vega nu a fost afectată de acest atac cibernetic, iar în perioada 11 martie – 3 aprilie  se desfășoară revizia tehnologică planificată. În toată această perioadă, compania va continua să își onoreze obligațiile contractuale, livrările de produse petroliere către clienți urmând a fi asigurate din stocurile proprii sau cu sprijinul diviziei de trading a Grupului KMG Internațional.
 
Suntem optimiști că vom implementa cu succes toate măsurile de restabilire a sistemelor digitale, compania având deja instalată la nivelul serverelor o soluție de securitate cibernetică complexă. De asemenea, am luat măsuri suplimentare de securizare a datelor recuperate.
 


Pe parcursul acestui demers, am furnizat autorităților responsabile informațiile necesare și utile care să contribuie la prevenirea unor astfel de situații la nivel local, având în vedere creșterea numărului de amenințări cibernetice, pe fondul intensei digitalizări din ultimii ani, informează KMGI

Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii