Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:48 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atac cibernetic ce vizează utilizatorii Android si iOS! Avertismentul operatorilor de telefonie mobilă

ro

27 Apr, 2022 17:18 2368 Marime text
Telefon Sursa foto: Pixabay
  • Vodafone informează clienții cu privire la riscul unui atac malware ce vizeaza utilizatorii Android si iOS.


Iată mesajul primit miercuri de utilizatorii de telefonie mobilă

 

„Dorim sa te informam cu privire la riscul unui atac malware ce vizeaza utilizatorii Android si iOS. Daca primesti un SMS nesolicitat, nu accesa link-ul si sterge SMS-ul din telefon. In cazul in care ai accesat link-ul din SMS, te sfatuim sa verifici pagina https://www.vodafone.ro/frauda/ pentru a afla ce trebuie sa faci mai departe. Multumim, Vodafone”



Cum poți să identifici o înșelătorie.

Vodafone atrage atenţia asupra riscului de a deveni victima unor înșelătorii prin mesaje scrise, apeluri telefonice, e-mail sau alte mijloace de comunicare, efectuate de persoane rău intenționate cu scopul de a obţine câştiguri ilicite sau informații confidențiale.

Pentru realizarea unei înșelătorii sunt utilizate diverse metode de tip complimentare, persuasiune, amenințare, minciună etc., prin care ți se pot solicita următoarele:

furnizarea de informații confidențiale;
reîncărcarea de cartele preplătite pentru a rezolva o situație urgentă de care ai fost informat în cadrul apelului respectiv;
transmiterea datelor de autentificare pentru conturile tale de client, pentru a primi diverse premii în urma unor tombole sau concursuri fictive;
accesarea unor pagini web similare celor deținute de diverse organizații legale;
apelarea unor numere necunoscute la care ți se solicită să rămâi cât mai mult timp conectat în convorbire;
semnarea unui contract de servicii în schimbul unor beneficii financiare sau de altă natură.
 
Și Poliţia Română a transmis o avertizare, pe pagina oficială de Facebook, în care cere utilizatorilor de telefonie mobilă din România să nu acceseze un link primit pe sms. 
 
Iată mesajul Poliției!

”Aţi primit şi dumneavoastră acest mesaj? Sperăm că nu aţi accesat acel link! Reamintim! Nu accesaţi link-uri primite de la persoane necunoscute! Nu vă lăsaţi înşelaţi! Vă rugăm să distribuiţi acest mesaj şi să le reamintiţi persoanelor vulnerabile de riscurile la care se expun în mediul online! Vă mulţumim!”, se arată în mesajul Poliţiei.
 
Mădălin Dumitru, expert în securitate cibernetică, a declarat la Antena 3 că este vorba despre un atac cibernetic la scară largă. .
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii