Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:26 27 06 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Protest în fața Ministerului Educației Asociația Elevilor Constanța va acționa în instanță ordinul prin care criteriile de acordare a bursei de merit sunt modificate

ro

05 Jan, 2022 10:18 1055 Marime text
Mai multe asociații ale elevilor au anunțat că nu sunt de acord cu ordinul prin care s-a modificat pragul pentru acordarea bursei de merit și au precizat că vor ataca în instanță această hotărâre. 

Potrivit unui comunicat al Asociației Elevilor Constanța, Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din Bacău (AEBc), Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE), Asociația Elevilor din București și Ilfov(AEBI) și Asociația Elevilor din Maramureș (AEM) și Asociația Elevilor din Timiș (AETm) consideră josnică tăierea burselor elevilor și solicită revocarea din funcție a lui Sorin Cîmpeanu!
 

„Marți, 4 ianuarie a.c., a fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul Ministerului Educației pentru aprobarea criteriilor generale de acordare a burselor elevilor. La nivelul ordinului, criteriile de acordare a bursei de merit sunt modificate, media necesară pentru a beneficia de bursa de merit fiind 9.5, în loc de 8.5, cum era anterior. Astfel, este tăiat numărul beneficiarilor de burse de merit, fiind afectați sute de mii de elevi din țară.
 
Astfel, 730 000 de elevi din România rămân fără burse. Dacă ar fi să rostim numele fiecărui elev condamnat de către Ministrul Sorin Cîmpeanu, ne-ar lua peste 8 zile, iar asta citind un nume pe secundă, fără a lua vreo pauză. Probabil, în următorii 4 ani, 730 000 de tineri vor părăsi România, dezamăgiți de eșecurile sistemului“ - se arată în comunicatul citat.

 
Conform Asociației Elevilor Constanța, ordinul a fost publicat „peste noapte, din pix,  fără a fi publicat vreun proiect pe site-ul Ministerului, fiind astfel încălcate în mod flagrant principiile transparenței decizionale prevăzute de Legea 52/2003. Astfel, Cîmpeanu dovedește că nu are respect nici față de elevi, nici față de legile țării“
 

„Vom ataca în instanță ordinul, pentru a ne asigura că niciun elev nu va fi prejudiciat în urma unor ordine date peste noapte în mod ilegal!“ -  au mai precizat reprezentanții Asociației Elevilor Constanța

  UPDATE: ora 11.30

Mâine, 6 ianuarie, începând cu ora 10:00, *reprezentanții Asociației Elevilor din Constanța, Asociației Vâlcene a Elevilor și Asociației Elevilor din București și Ilfov vor fi prezenți în fața Ministerului Educației pentru a protesta împotriva modificării criteriilor de acordare a burselor, tăierii burselor a peste 700 000 de elevi, precum și a solicita mărirea costului standard per elev.

Sursa foto cu rol ilustrativ: Facebook/Scoala Al Ciucurencu Tulcea
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii