Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:56 22 01 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociat nou în societatea Tomis Marina Management, antreprenorul general al Portului Turistic Tomis

ro

20 Sep, 2019 00:00 1930 Marime text

Asociaţii societăţii Tomis Marina Management SRL, cu sediul social în municipiul Constanţa, s-au întrunit în Adunare Generală. Societatea Euromarina SRL, cu sediul în Constanţa, prin reprezentanţi legali Nihat Demirel Mustafa şi Hasan Malik Kececioglu, şi societatea Sisteme Internaţionale de Afaceri SA, prin Viorel Ionel Toma, sunt administratorii Tomis Marina Management, iar invitat şi viitor asociat este Aterina Global SRL, reprezentată legal prin administrator Nicoleta Dogaru.

Asociaţii au decis în cadrul Adunării Generale majorarea capitalului social cu suma de 200 lei - aport în numerar, respectiv de la suma de 7.302.000 lei, prin cooptarea ca asociat a Aterina Global SRL, mărirea numărului părţilor sociale de Ia 73.020 părţi sociale Ia 73.022 părţi sociale.

Urmare a acestor modificări, capitalul social este de 7.302.200,00 de lei, integral vărsat, iar structura şi deţinerea capitalului social va fi:
societatea Sisteme Internaţionale de Afaceri SA deţine 20 de părţi sociale în valoare de 100 lei fiecare, în valoare totală de 2.000 lei, având cota de participare la beneficiile şi pierderile societăţii de 49,997%;
Societatea Euromarina SRL deţine 73.000 părţi sociale în valoare de 100 lei fiecare, în valoare totală de 7.300.000 lei, având cota de participare la beneficiile şi pierderile societăţii de 50%;
societatea Aterina Global SRL deţine 2 părţi sociale în valoare de 100 de lei fiecare, în valoare totală de 200 de lei, având cota de participare la beneficiile şi pierderile societăţii de 0,003%.

Forma de funcţionare va fi aceea a societăţii comerciale cu răspundere limitată cu trei asociaţi.

Tomis Marina Management SRL, în datele Registrului Comerţului Înfiinţată în anul 2010, societatea are sediul social în Constanţa. Valoarea unei părţi sociale este de 100 de lei. Tomis Marina Management SRL este deţinută de Euromarina SRL şi Sisteme Internaţionale de Afaceri SA, fiecare cu 50% din capitalul social. Surmen Seref este administratorul firmei, care se ocupă de activităţi de servicii anexe transportului pe apă.
Tomis Marina Management a fost antreprenorul general al proiectului Marina Tomis, de fapt, Portul Turistic Tomis.


Afacerea îşi are începutul în 2005, când primarul municipiului Constanţa era Radu Mazăre. La acel moment, sub conducerea lui Gheorghe Moldoveanu, Administraţia Porturilor Maritime a concesionat Portul Turistic Tomis, pentru 25 de ani, firmei Sisteme Internaţionale de Afaceri SA.

Sisteme Internaţionale de Afaceri SA este unul dintre businessurile lui Valentin Gheorghe Ionescu, un apropiat al tandemului Mazăre-Constantinescu. Afacerea a fost considerată extrem de controversată la vremea respectivă.
În 2005, SIA era deţinută, în proporţie de 80%, de Valentin Gheorghe Ionescu. În afacerea „Marina Tomis“ a intrat, în 2007, SC Sisteme Integrate de Afaceri, transformată, pe 8 octombrie 2007, la numai trei luni de la înfiinţare, în SC Tomis Marina Management. Rolul primit: antreprenor general al lucrărilor.

Evident, acţionar în noua societate era şi este în continuare SIA, firma deţinută de Valentin Gheorghe Ionescu, alături de Euromarina, care a intrat puţin mai târziu în business.
De menţionat este că, în 2005, anul închirierii, s-a vehiculat faptul că redevenţa pe care SIA o plăteşte pentru Portul Turistic Tomis este de numai „câteva mii de euro pe lună“, sumă infimă pentru importanţa obiectivului închiriat. Aşadar, în AGA din 15 februarie 2008, Sisteme Internaţionale de Afaceri, reprezentată de Alina Ionescu, şi SC Euromarina SA, prin Hasan Malik Kececioglu şi Mustafa Nihat Demirel, decide cooptarea societăţii turce în afacere, dar numai „la data vărsării efective a contribuţiei la capitalul social“, care avea să aibă loc „la sfârşitul zilei de 22.02.2008“. Cum turcii şi-au ţinut promisiunea, Euromarina a ajuns să deţină 50% din afacerea „Marina“.

Ti-a placut articolul?

Comentarii