Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:43 28 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Artificii și petarde fără autorizație, în Constanța

ro

01 Jan, 2020 12:13 1669 Marime text
Marți, 31 decembrie, a.c., între orele 12.00-13.30, două echipaje de jandarmerie din cadrul  Grupării Mobile Constanţa, au desfăşurat două acţiuni punctuale în zona „Big” și „Tomis III” din Constanţa, unde au surprins două persoane care comercializau produse pirotehnice.

Cei doi cu vârste de 16, respectiv 41 de ani, din Constanţa,  doreau să vândă persoanelor din zonă, direct din portbagajul mașinii și dintr-un bagaj voluminos, 6500 obiecte artizanale şi de distracţie pe baza de amestecuri pirotehnice (petarde, baterii și rachete).

Pentru obiectele pirotehnice aflate în 145 cutii și folii, „comercianţii” nu aveau autorizaţie şi nici nu erau  inscripţionate clasele din care fac parte.
 
Au fost întocmite actele de constatare  pentru fapta de comercializare către persoanele fizice a obiectelor artizanale şi de distacţie pe bază de amestecuri pirotehnice fără a îndeplinii condiţiile prevăzute de lege. Actele şi petardele urmează a fi  înaintate la Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase al I.P.J Constanţa, pentru continuarea cercetărilor.
 
Confecţionarea, deţinerea, comercializarea, importul, folosirea sau orice altă operaţiune cu petarde şi pocnitori, precum şi cu artificii, efectuate fără drept, constituie infracţiune. Persoanele fizice pot doar deţine şi folosi articole pirotehnice clasa I (steluţe, lumânări scânteietoare, jerbe cu scântei), al căror conţinut de material pirotehnic nu depăşeşte 3 grame.
 
Sursă foto: Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii