Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:38 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ARD face un apel către consilierii locali „V-aţi îngrijit de Mamaia, este timpul pentru Constanţa"

ro

20 Nov, 2012 02:10 1948 Marime text
ard_cazino_Cazino_Constanta_2.jpgARD Constanţa face un apel către consilierii locali municipali constănţeni care se reunesc astăzi, la ora 12.00, în cadrul unei şedinţe ordinare. Apelul ARD Constanţa vine în contextul în care pe ordinea de zi a şedinţei, la punctul 35, „Diverse", figurează proiectul de hotărâre iniţiat de consilierii ARD, proiect ce vizează organizarea unui referendum local pentru consultarea constănţenilor cu privire la vânzarea Cazinoului, în aceeaşi zi cu alegerile parlamentare din 9 decembrie. „ARD Constanţa face un apel către consilierii locali PSD, PNL, UNPR şi PP-DD. Solicităm consilierilor să dezbată proiectul privind organizarea referendumului prin care cetăţenii Constanţei îşi vor exprima opinia referitoare la vânzarea Cazinoului. ARD Constanţa susţine în continuare că referendumul trebuie organizat pe 9 decembrie 2012, odată cu alegerile parlamentare pentru ca autorităţile locale să nu irosească resurse suplimentare pentru un nou scrutin", explică ARD Constanţa într-un comunicat de presă.

Totodată, ARD atrage atenţia asupra faptului că, „pentru salvarea simbolului oraşului nostru politicienii nu trebuie să aibă culoare politică". „Primarii aleşi prin vot de constănţeni după Revoluţie s-au luptat pentru ca oraşul să-şi recapete Cazinoul, prin procese care au durat ani de zile. Constanţa are resurse uriaşe care trebuie folosite în folosul constănţenilor", explică ARD.

Amintim că administraţia publică locală constănţeană a trecut, în 2011, clădirea Cazinoului din Constanţa către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT). Acesta din urmă a însărcinat Compania Naţională de Investiţii (CNI) cu reabilitarea clădirii istorice a Constanţei. Dacă lucrurile ar fi decurs fără probleme, lucrările trebuiau să fie demarate până la data de 30 august 2012. Licitaţia pentru întocmirea fazelor de proiectare PT + TAC + DE şi execuţie lucrări aferente obiectivului de investiţie „Consolidare şi restaurare Cazino Constanţa" organizată de CNI nu a mai avut loc şi asta din cauza formulării unor contestaţii. Ulterior, pentru în că protocolul de preluare a Cazinoului de către Ministerul Turismului se specifica faptul că, dacă într-un an de zile nu începe reabilitarea clădirii, aceasta revine la municipalitate, Cazinoul s-a întors la administraţia locală condusă de primarul Radu Mazăre tocmai din cauză că în acest interval de timp ea nu a fost reabilitată. În acest fel, edilul şef îşi poate pune în aplicare intenţia, anume aceea de a vinde clădirea simbol a Constanţei, una dintre foarte puţinele clădiri în stil Art Nouveau din România.

La finalul comunicatului de presă dat publicităţii ieri, ARD Constanţa atrage atenţia atenţia aleşilor locali: „Domnilor consilieri, întoarceţi ochii spre oraş! V-aţi îngrijit de Mamaia, este timpul pentru Constanţa!".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii