Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:51 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aproximativ 400 de permise de conducere, reținute de polițiști în ultimele 24 de ore. Cele mai multe pentru consum de alcool

ro

16 Dec, 2023 12:37 747 Marime text
În ultimele 24 de ore, aproape 10.000 de polițiști au intervenit la peste 2.800 de solicitări ale cetățenilor, au fost constatate peste 5.100 de fapte contravenționale, iar 398 de permise de conducere au fost reținute.

Potrivit Poliției Române, la data de 15 decembrie a.c., polițiștii au acționat, la nivel național, pentru a preveni faptele antisociale, organizând 460 de acțiuni și au intervenit la 2.852 de evenimente, dintre care 2.418 au fost sesizate de cetățeni prin 112.

De asemenea, au fost semnalate 901 posibile infracțiuni. În urma activităților desfășurate de polițiști, au fost depistate 13 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 38 de măsuri preventive.

Pentru alte nereguli constatate, polițiștii au aplicat 5.106 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.894.370 de lei.

Polițiștii rutieri au acționat pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 104 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 398 de permise de conducere, dintre care 47 pentru viteză, 56 pentru alcool și 5 pentru droguri.

De asemenea, au fost retrase 230 de certificate de înmatriculare.

Tot ieri, în cadrul acțiunii BLOCADA, organizată din dispoziția conducerii Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea/combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, dispozitivele curente au fost suplimentate.

Astfel, la nivel național, peste 3.300 de polițiști și jandarmi au acționat, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Au fost organizate 377 de filtre, în cadrul activităților desfășurate, fiind verificate 5.905 autovehicule și legitimate 9.203 persoane.

Acțiunile pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței în trafic au continuat, fiind efectuate 3.148 de testări cu dispozitive etilotest/alcooltest și 169 cu aparatele din dotare, pentru depistarea conducătorilor aflați sub influența substanțelor psihoactive.

În cadrul acțiunii Blocada, polițiștii au constatat 26 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, dintre care 14 de conducere sub influența alcoolului și 4 de conducere sub influența drogurilor. Au fost reținute 169 de permise de conducere, dintre care 31 pentru alcool și 25 pentru viteză. Totodată, au fost retrase 114 de certificate de înmatriculare.

Siguranța cetățenilor este o prioritate! În acest sens, structurile Ministerului Afacerilor Interne acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității, fiind pregătite să intervină atunci când situația o impune.

Acțiunile polițiștilor și jandarmilor pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică vor continua și în perioada următoare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii