Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:36 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aproximativ 4.500 de pocnitori și artificii, comercializate ilegal în Focșani

ro

16 Dec, 2023 11:22 788 Marime text


Sursa foto: Poliția Română/Foto cu rol ilustrativ


 
  • Un bărbat care încerca să comercializeze ilegal circa 4.500 de articole pirotehnice a fost depistat de jandarmii vrânceni, în municipiul Focşani, a informat Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ), potrivit Agerpres.

„În cursul după-amiezii, echipajul de jandarmi aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe raza municipiului Focşani, s-a autosesizat cu privire la faptul că un bărbat oferea spre vânzare trecătorilor articole pirotehnice. După legitimarea acestuia, s-a procedat la efectuarea controlului corporal şi percheziţia autovehiculului aflat în parcare, fiind găsite aproximativ 4.500 de bucăţi categoria F2 şi F3", a precizat IJJ Vrancea.


Articolele pirotehnice au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către organele abilitate.

Conform Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, deţinerea şi comercializarea neautorizată a materialelor pirotehnice este interzisă.

În acest context, jandarmii recomandă cetăţenilor să nu cumpere articole pirotehnice de la persoane neautorizate, să nu se expună pericolelor ce pot apărea în urma exploziilor necontrolate ale materiilor explozive, să supravegheze copiii, ţinând cont de riscurile la care se expun folosind petarde şi artificii, şi să sesizeze autorităţilor orice încălcare a legii, prin apel la 112 sau la cel mai apropiat echipaj de jandarmerie. 
 
Citește și
Articole pirotehnice confiscate de polițiști! A fost întocmit dosar penal (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii