Aproximativ 1500 de unități de pe litoral, verificate de ANSVSA! Au fost aplicate amenzi de peste 3,3 milioane de lei
Aproximativ 1500 de unități de pe litoral, verificate de ANSVSA! Au fost aplicate amenzi de peste 3,3 milioane


În urma controalelor, au fost aplicate 310 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 3.364.200 de lei, au fost emise 16 ordonanţe de suspendare temporară şi 19 de interzicere a activităţii, iar 1.651 de kg de produse alimentare neconforme (carne, produse din carne, peşte, lactate şi produse de patiserie) au fost reţinute şi direcţionate către unităţi de neutralizare.
Unităţile verificate au inclus: 816 restaurante şi terase, 35 de pizzerii, 80 de cofetării şi patiserii, 159 de unităţi fast-food, 100 de baruri/braserii/bufete, 150 de magazine alimentare, 2 hypermarketuri/supermarketuri şi 215 unităţi din alte categorii (cantine, unităţi tip catering, food truck, tonete, puncte gastronomice locale, beach bar-uri)“ - conform ANSVSA
Printre neconformităţile identificate s-au numărat: condiţii improprii de igienă în spaţiile de producţie şi depozitare, lipsa documentelor de înregistrare sanitar-veterinară, neefectuarea operaţiunilor DDD, comercializarea de produse expirate, lipsa fişelor de aptitudini pentru personal şi etichetarea incorectă a produselor alimentare.
"Siguranţa alimentelor este rezultatul unui efort comun între autorităţi şi operatorii din industria alimentară. În sezonul estival, când numărul turiştilor creşte considerabil, inspectorii ANSVSA lucrează în strânsă colaborare cu agenţii economici pentru prevenirea oricăror riscuri şi respectarea strictă a normelor sanitar-veterinare. Fiecare control are scopul de a proteja sănătatea publică, iar atunci când constatăm abateri, intervenim prompt şi ferm. Misiunea noastră este ca toţi turiştii să se bucure de o vacanţă în deplină siguranţă." - a declarat preşedintele ANSVSA, dr. Alexandru Bociu.
Acţiunile au beneficiat de sprijinul logistic al autolaboratorului DSVSA Constanţa şi al Laboratorului Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa, care au analizat prompt probe prelevate din materii prime, produse finite şi teste de sanitaţie, asigurând intervenţii rapide şi măsuri precise în cazul produselor neconforme.
Controalele vor continua pe toată durata sezonului estival, în toate cele şase zone turistice de pe litoral, de la Vadu până la Vama Veche, cu intensificări în weekend-uri şi în perioadele de vârf turistic.
Pentru sesizări sau solicitări de informaţii, cetăţenii pot contacta Comandamentul Sezon Estival 2025 la numărul 0786 577 007 sau pot apela gratuit Call Center-ul ANSVSA, la 0800 826 787, din orice reţea.
Citește și:
Amenzi de 1,4 milioane de lei, aplicate de ANSVSA pe litoral! Au fost emise 6 ordonanțe de interzicere a activității
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp