Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:53 17 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Apreciat de criticii de film ca fiind un „film românesc care nu seamănă cu un film românesc“ Filmul românesc „Tata mută munții“, pentru prima dată la Constanța

ro

09 Sep, 2021 10:13 758 Marime text
  • Apreciat de criticii de film ca fiind un „film românesc care nu seamănă cu un film românesc“, filmul „Tata mută munții“ este oferit publicului constănțean de Primăria Constanța în colaborare cu Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada“, prin Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“.
 
Ești pasionat de filme și îți place să petreci cât mai mult timp în aer liber? Te invităm sâmbătă, 11 septembrie, la ora 20:00, în Piața Ovidiu, unde va fi vizionat pentru prima dată la Constanța filmul românesc „Tata mută munții“.

Lungmetrajul a avut premiera internațională în cadrul celei de-a 24-a ediții a Festivalului de Film de la Shanghai, în luna iunie, iar pe marile ecrane din România a început să ruleze o lună mai târziu.
 
Apreciat de criticii de film ca fiind un „film românesc care nu seamănă cu un film românesc“, filmul „Tata mută munții“ este oferit publicului constănțean de Primăria Constanța în colaborare cu Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada“, prin Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“.
 
Regizat de Daniel Sandu, filmul prezintă povestea lui Mircea Jianu, un fost ofițer de informații, află că fiul său a fost declarat dispărut în munți. Se duce în grabă spre locul tragediei, ca orice părinte îngrijorat, în speranța că-l va găsi pe tânăr viu și nevătămat.

Dar după câteva zile de căutări zadarnice, Mircea decide să-și adune propria echipă de salvatori, intrând în conflict cu echipa locală. Încet-încet, tatăl care, în frământarea lui, refuză să accepte evidența, devine prizonierul unei bătălii încrâncenate între om și natură.

Precizăm că în cazul în care condițiile meteo nu vor permite vizionarea filmului în aer liber, evenimentul se va muta în sala de spectacole a Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“ la o dată pe care o vom anunța în timp util., precizează Primăria Municipiului Constanța, prin intermediul unui comunicat oficial.


Sursa foto: Primăria Municipiului Constanța


 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii