Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:42 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aplicația “Fii pregătit” vine în ajutorul românilor Află cum să reacționezi la apariția, în timpul și după un eveniment ca furtună sau ploi abundente

ro

28 May, 2022 12:53 1641 Marime text

Fii pregătit!, foto: facebook/ IGSU - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania
Intră pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență “FII pregătit” și consultă ghidurile aflate la rubrica Fenomene Meteo Extreme., este mesajul oferit de IGSU. 

Află cum să reacționezi la apariția, în timpul și după un eveniment de tipul furtună, ploi abundente, accesând link-ul de mai jos:


https://fiipregatit.ro/ghid/furtuna/

COD PORTOCALIU/GALBEN - instabilitate atmosferică accentuată, ploi abundente

În Oltenia, vestul și nord-vestul Munteniei și local în Carpații Meridionali, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 50...90 l/mp.

Vor fi perioade în care se vor semnala și vijelii (viteze de 75...90 km/h), grindină și frecvente descărcări electrice.

În sud, sud-est, centru și local în nord (județele Maramureș, Bistrița, zona de munte a județelor Suceava și Neamț) vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată iar duminică (29 mai) local și în cele nordice. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55...75 km/h și izolat peste 80 km/h) și pe arii restrânse grindină.



Recomndările IGSU 

Recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

În situația manifestării vântului puternic, recomandăm cetățenilor să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii