Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:42 09 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aplicația APEL 112, descărcată de sute de mii de persoane

ro

09 Dec, 2019 14:39 533 Marime text
De la lansarea aplicației și până în prezent, 3.172 de persoane au fost localizate doar printr-un singur touch pe ecranul telefonului mobil. Prin transmiterea coordonatelor telefonului de pe care se face apelul la numărul 112 este redus considerabil timpul de răspuns al agențiilor de intervenție și salvare.
 
În ultima perioadă, aplicația APEL 112 a dobândit notorietate, fiind efectuate tot mai multe apeluri prin intermediul acestui soft. Cetățenii sună la 112 prin aplicația mobilă pentru a solicita sprijin în cazul unor accidente rutiere, pentru a semnala prezența unor focare de incendii la fonduri forestiere sau pentru a cere ajutor pentru persoane găsite inconștiente pe stradă.
 
Un caz important în care localizarea prin intermediul aplicației a făcut diferența a avut loc în județul Cluj, unde trei persoane au fost implicate într-un accident rutier și nu cunoșteau zona în care se aflau. În mai puțin de un minut, Serviciul de Ambulanță și Poliția au primit date importante de la fața locului. Tot în județul Cluj, un conducător auto implicat într-un accident rutier a fost localizat cu ajutorul aplicației STS, iar apelul a fost transferat către agențiile de intervenție în doar 62 de secunde.
 
În județul Prahova, datele de localizare transmise prin intermediul aplicației mobile APEL 112 au condus la intervenția rapidă și promptă a pompierilor pentru lichidarea unui focar de incendiu, izbucnit la fondul forestier Sinaia. Acesta a fost semnalat de către un turist aflat pe un traseu montan din zonă și, pentru a indica locația precisă, a folosit aplicația APEL 112. 
 
Aceste exemple demonstrează că orice secundă contează, iar folosirea aplicației dezvoltată de STS acordă șanse în plus la viaţăşi asigură o intervenție mult mai rapidă și promptă în cazul unei situații de urgență.
 
Având în vedere că, în acest moment, aplicația APEL 112 este cea mai facilă metodă de localizare în situații de urgență, STS a demarat o amplă campanie de promovare, la nivel naţional, pentru a încuraja persoanele să descarce, să instaleze aplicaţia și să o folosească atunci când au o urgență.
 
„Aplicația APEL 112 trebuie să existe permanent în telefoanele noastre și să o folosim doar în cazuri de urgență, fiind asociată foarte simplu cu trusa de urgență din autovehicule. În campania noastră beneficiem atât de sprijinul autorităților statului, cât și al partenerilor din societatea civilă. Această aplicația și-a dovedit deja utilitatea, iar faptul că, într-un timp atât de scurt, un număr atât de mare deromâni au descărcat-o ne determină să continuăm eforturile de promovare și de încurajare a populației să o folosească.”, a declarant prim-adjunctuldirectorului STS, general-maiorIonel-SorinBălan.
 
Campania de promovare a aplicației APEL 112 se derulează la nivel național prin difuzarea spoturilor radio și TV, recomandate ca fiind de interes public de către Consiliul Național al Audiovizualului.
 
Totodată, STS a identificat și alte canale de promovare a aplicației, prin diseminarea materialelor pe panourile stradale din București și din țară, precumși pe monitoarele existente în mijloacele de transport în comun.
 
În contextul sărbătorilor de iarnă și afluxului de persoane în centre comerciale și hipermarketuri, STS a întreprins demersuri pentru includerea materialelor publicitare cu aplicația APEL 112 în revistele de ofertare, dar și în celelalte mijloace de publicitate utilizate de aceste companii.
 
STS a lansat, în data 15 februarie 2019, aplicaţia de urgenţă Apel 112 pentru telefoane mobile, care permite transmiterea coordonatelor GPS la momentul iniţierii apelului către Sistemul naţional unic pentru apeluri de urgenţă112.
 
Aplicația este dezvoltată de către STS și permite transmiterea coordonatelor atunci când apelul de urgenţă este generat dintr-o reţea naţională de telefonie mobilă. Utilizarea acesteia presupune activarea şi existenţa serviciilor de date (acces Internet) şi a serviciului de localizare (GPS) ale telefonului mobil.
Chiar şi în lipsa serviciului de date, apelantul va putea să îi comunice operatorului 112 în timpul conversaţiei telefonice poziția în care se află pentru că aplicaţiaAPEL 112 permite afişarea coordonatelor GPS.
 
Aplicația APEL 112 se poate descărca gratuit dinMagazin Google PlayşiApple Store.
 
Oriunde te afli în țară, alege să fii în siguranță! Descarcă gratuit aplicația APEL 112!

Sursă foto: captură foto aplicație APEL 112

Ti-a placut articolul?

Comentarii