Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:04 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anunț pentru constănțenii care au în găzduire cetățeni din Ucraina! Ce documente sunt necesare pentru decontarea cheltuielilor

ro

16 Mar, 2022 17:43 2812 Marime text
Refugiați vama Isaccea Sursa foto ZIUA de Constanța
  • Prefectul Constanței, Silviu Coșa, anunță care sunt pașii pentru decontarea cheltuielilor pentru hrană, în cazul persoanelor fizice care găzduiesc cetățeni ucraineni fugiți din calea războiului.

Este necesară o cerere pe proprie răspundere, în care aceștia atestă că au în găzduire cetățeni din Ucraina.

Iată anunțul prefectului Silviu-Iulian Coșa!

„În ultimele săptămâni, constănțenii au arătat multă empatie, dăruire și au făcut tot posibilul să-și ajute semenii izgoniți din propria lor țară, de un război a cărui miză încă rămâne o necunoscută, pentru noi toți.


Persoanele fizice care găzduiesc cetățeni ucraineni fugiți din calea războiului trebuie să știe că statul sprijină toate eforturile realizate, inclusiv pe cele făcute pentru hrănirea refugiaților. Astfel, prin Hotărâre de Guvern, au fost stabiliți pașii prin care cetățenii pot deconta cheltuielile pentru hrană.

Tot ce trebuie să facă este să meargă la primăriile de care aparțin și să depună o cerere pe proprie răspundere, în care atestă că au în găzduire cetățeni din Ucraina, numărul acestora și toate detaliile legate de perioada în care i-au ajutat/îi ajută.

Alături de cerere, este nevoie și de copie după buletinul celui care găzduiește refugiați, respectiv documente care atestă dreptul de folosință a locuinței în care sunt cazați refugiații.


Important de menționat că toate actele se depun la început de lună, pentru decontările aferente lunii precedente. De asemenea, beneficiarul va menționa dacă dorește ca decontarea să se facă în numerar sau prin virament bancar. În maximum două săptămâni de la depunerea actelor, prin grija primăriilor și a Inspectoratului pentru Situații de Urgență, banii vor fi primiți de cei care și-au pus la dispoziție căminul, resursele, energia și omenia.”

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii