Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:05 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anunț MApN Un modul de pompieri români, trimiși în Franța să ajute la stingerea incendiilor de pădure

ro

15 Aug, 2023 12:01 747 Marime text
Aeronava C 27J Spartan. Sursă foto: facebook.com/mapn.ro
  • MApN a anunțat pe Facebook că 20 de pompieri români au fost trimiși pe insula Corsica din Franța pentru a interveni la stingerea incendiilor de vegetație din acea zonă.
 
Ministerul Apărării Naționale a urcat pe pagina de Facebook o postare prin care anunță că un detașament de pompieri români va fi transportat de Forțele Aeriene Române în insula Corsica, Franța.
 
Astfel, aeronavele C-130 Hercules și C-27 J Spartan din dotarea Forțelor Aeriene Române au decolat în această dimineață, pe 15 august 2023, de la Baza 90 Transport Aerian cu destinația Bastia Poretta, insula Corsica, Franța.
 
Contingentul cuprinde 20 de pompieri din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și trei autospeciale, care vor executa o misiune de stingere a incendiilor de pădure din acea regiune.
 

„Solicitarea de intervenție la această misiune a fost făcută de Departamentul pentru Situații de Urgență, în baza hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență“, precizează sursa.

 
Specialiștii din cadrul IGSU acționează în Republica Franceză, ca răspuns la solicitarea de sprijin transmisă de autoritățile franceze prin portalul informațional dedicat CECIS (Common Emergency Communication and Information System) al Mecanismului de protecție civilă al UE, ca urmare a situației create de extinderea incendiilor de pădure din ultimele zile.

Citește și:

Județul ConstanțaO butelie veche a fost găsită în Jupiter (FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii