Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:22 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anunț important al Curții de Apel Constanța! Vizate, hotărârile judecătoreşti definitive

ro

09 Jan, 2024 15:36 713 Marime text
La nivelul Curţii de Apel Constanţa şi la instanţele din circumscripţie a devenit operaţională aplicaţia prin care este posibilă eliberarea şi comunicarea în format electronic a copiilor hotărârilor judecătoreşti legalizate cu menţiunea definitivă şi cu semnătură electronică.

Potrivit Biroului de Informare şi Relaţii Publice al Curţii de Apel Constanţa, astfel, copiile hotărârilor judecătoreşti definitive sunt legalizate cu semnătură electronică, fiind asimilate înscrisurilor autentice în formatul electronic comunicat, conform prevederilor legale aplicabile.
           

„Copiile legalizate prin intermediul aplicaţiei cuprind toate menţiunile prevăzute lege, precum modul în care hotărârea a rămas definitivă sau irevocabilă şi data rămânerii definitive sau irevocabile, după caz, aplicate în format electronic pe ultima pagină, şi semnătura electronică a instanţei, care înlocuieşte ştampila instanţei şi semnătura grefierului.
Generarea şi comunicarea copiilor legalizate ale hotărârilor judecătoreşti se face de către grefa instanţei, prin intermediul acestei aplicaţii informatice, dacă prin cererea de eliberare sunt indicate datele corespunzătoare în acest scop. Informaţii suplimentare privind cerinţele pentru obţinerea legalizării în format electronic se regăsesc pe portalul instanţei, la adresa: http://portal.just.ro/36/SitePages/acasa_default.aspx?id_inst=36.
Aplicaţia reprezintă un beneficiu considerabil, deoarece atât justiţiabilii, cât şi avocaţii au posibilitatea să obţină mai facil şi mai rapid copii legalizate ale hotărârile judecătoreşti, fără a mai fi necesară deplasarea la instanţă“ - a mai precizat Biroul de Informare şi Relaţii Publice al Curţii de Apel Constanţa. 

Citește și: 

Procurorul Gigi Valentin Ștefan revine în conducerea Parchetului Curții de Apel Constanța!             
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii