Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:47 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANPC Pentru grave abateri, a fost oprită temporar activitatea a șase operatori economici, în județul Gorj

ro

07 Jan, 2024 12:16 659 Marime text
Imagine cu rol ilustrativ



 
  • Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au dispus oprirea temporară a prestării serviciilor până la remediere pentru şase unităţi din municipiul Motru, în urma unor controale efectuate în localitate fiind aplicate şi 24 de amenzi în valoare de 195.000 de lei, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă remis duminică, în cursul zilei de sâmbătă au fost desfăşurate acţiuni de control la şapte operatori economici din municipiul Motru.

„Principalele abateri constatate: practici comerciale incorecte, nerespectarea condiţiilor de depozitare a alimentelor recomandate de producător, produse şi materii prime lipsite în totalitate de elemente de identificare-caracterizare necesare determinării conformităţii acestora, materii prime în afara datei limită de consum (expirate), legume, fructe depreciate, saltele murdare/pătate, spaţii de producţie panificaţie cu infiltraţii, neigienizate, camere neigienizate corespunzător", a transmis comisarul-şef al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Regiunea Vest, Alin Gubandru.


Conform acestuia, au fost aplicate 24 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 195.000 de lei, şi trei avertismente.

De asemenea, a fost dispusă oprirea temporară a prestării serviciilor până la remediere pentru şase unităţi, a fost propusă măsura încetării practicii comerciale incorecte pentru patru operatori economici şi a fost oprită definitiv de la comercializare cantitatea de 2.600 de kilograme de produse neconforme.

„Este inacceptabil cum înţeleg anumiţi operatori economici să-şi desfăşoare activitatea. Mizeria, prezenţa insectelor, rugina şi produsele neconforme nu au nicio justificare! Măsurile sunt şi vor fi ferme! La cei la care a fost dispusă oprirea temporară a prestării serviciilor vreau să vă spun că am găsit aproape toate abaterile posibile", a mai transmis Gubandru.


Citește și
Atenție, șoferi! Condiții de drum dificile în această perioadă


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii