Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:50 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANPC a oprit de la comercializare, în 2023, produse în valoare de circa 190 milioane lei

ro

27 Dec, 2023 13:45 631 Marime text

 foto cu rol ilustrativ: ANPC
 Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a desfășurat, în primele 11 luni ale anului 2023, 76.750 acțiuni de control, la nivelul întregii țări.

În cadrul acestora, comisarii ANPC au oprit de la comercializare produse alimentare și nealimentare provenite din Uniunea Europeană, în valoare de circa 153,8 milioane lei și, provenite din spațiul extracomunitar, în valoare de aproximativ 32,7 milioane de lei, transmite un comunuicat din partea ANPC.

În urma acestei măsuri dispuse, echipele de control au îndepărtat de pe piață produsele care constituiau un real pericol pentru sănătatea și chiar viața consumatorilor.

 
” Aceste creșteri spectaculoase ale cifrelor legate de activitatea noastră se datorează tuturor colegilor care au înțeles că este nevoie de o schimbare în bine.

Este al doilea an în care trendul ascendent se menține, arătând operatorilor economici că fermitatea este noul cuvânt de ordine.

Mulțumesc tuturor comisarilor în pixul cărora au stat aceste măsuri, exclusiv în folosul consumatorilor” – Horia Constantinescu, președintele ANPC.

 
Dinamica acestor indicatori, în ultimii 3 ani, a înregistrat o creștere continuă, demonstrând intensificarea activității ANPC de supraveghere a pieței, în scopul creșterii siguranței consumatorilor și a reducerii permanente a pericolelor potențiale, la care aceștia pot fi supuși din cauza neatenției sau neglijenței unor operatori economici, a mai punctat sursa citată. 


 
 

Citește și:

Reacția șefului ANPC, despre tragedia de la Ferma Dacilor„Nu am să îmi reproșez nimic și doar mă cutremură gândul legat de nenorocirea de la Mizil!“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii