Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:26 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANL-urile din Poarta 6, in pericol de surpare (video)

ro

13 Jul, 2010 00:18 7231 Marime text
bloc_anl___.jpg
După ce zilele trecute o suprafaţă de câţiva metri pătraţi din strada Traian s-a prăbuşit din cauza infiltraţiilor de apă, în cursul zilei de ieri, în dreptul primului bloc ANL din partea de nord a oraşului, de pe strada Brizei, malul s-a surpat, creând un crater de zece metri adâncime. Pericolul este cu atât mai mare cu cât malul afectat de infiltraţiile de apă nu se află la mai mult de 10 - 12 metri de blocul ANL, iar în imediata apropiere a locului unde s-a lăsat malul este un loc de joacă pentru copii.  

Scenariul surpării porţiunii de carosabil de pe strada Traian, de acum câteva zile, s-a repetat ieri în Poarta 6, când, în dreptul primului bloc ANL, un mal de pământ s-a surpat.
Potrivit celor declarate de inspectorul-şef teritorial al Inspectoratului Teritorial de Construcţii Sud-Est Constanţa, Gigi Chiru, malul care a căzut este realizat din resturi de construcţii, deşeuri şi mase plastice care, sub presiunea apei, nu a mai rezistat şi s-a prăbuşit. „Situaţia este cunoscută în zonă de ceva vreme, dar nimeni nu a acordat atenţie problemei. Suprafaţa care s-a surpat este periculos de aproape de bloc“, a declarat Chiru. 
Situaţia a ajuns în atenţia celor de la ITC, în urma unei sesizări venite de la un locatar din zonă. Surparea s-a produs în urma ploilor de săptămâna trecută, malul rupându-se în cursul nopţii de joi. 
p7_-_bloc_anl.jpg
 
La faţa locului s-au deplasat, pe lângă inspectorii ITC, şi reprezentanţi ai primăriei Constanţa care au declarat că vor lua măsurile care se impun în astfel de cazuri. Problema este că autorităţile locale ştiau foarte bine care este situaţia în zonă şi a fost nevoie de o ploaie puternică şi de ruperea malului ca acestea să reacţioneze. Chiar unul dintre locuitorii zonei susţinea că în fiecare an, cu fiecare astfel de ploaie puternică, doi - trei metri de mal de pământ o iau la vale. 
Momentan, ITC-ul a somat primăria să pună în aplicare măsura împrejmuirii zonei astfel încât copiii să nu se apropie atât de mult de locul incidentului, zilele următoare urmând să observe dacă autorităţile locale au aplicat măsura sau nu. 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii