Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:24 24 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Andrei Baciu „Certificatele digitale Covid se pot genera din platformă oricând, nefiind condiționate de oră sau zi“

ro

29 Jul, 2022 19:47 1758 Marime text
Covid. Foto: Facebook/Andrei BaciuSecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu a transmis pe pagina sa de Facebook că este un FAKE NEWS informația conform căreia certificatul COVID-19 poate fi prelungit astăzi până la ora 00.00.

„Foarte foarte mulți dintre noi am primit astfel de mesaje în ultimele zile. Este un fake news de proporții. Ce-i drept, un fake news sofisticat. Nu este o afirmație falsă scrisă explicit, ci este un fake news provocat prin omisiune. Când spui că “astăzi până în ora 00.00 cine are două doze sau chiar trei și are certificatul covid expirat îl poate prelungi până pe 31.12.2022.”, se poate foarte ușor înțelege că numai astăzi poți face asta“ - a precizat Andrei Baciu. 


Acesta a menționat că c𝐞𝐫𝐭𝐢𝐟𝐢𝐜𝐚𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐝𝐢𝐠𝐢𝐭𝐚𝐥𝐞 𝐂𝐎𝐕𝐈𝐃 𝐬𝐞 𝐩𝐨𝐭 𝐠𝐞𝐧𝐞𝐫𝐚 𝐝𝐢𝐧 𝐩𝐥𝐚𝐭𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚̆ 𝐨𝐫𝐢𝐜𝐚̂𝐧𝐝, 𝐧𝐞𝐟𝐢𝐢𝐧𝐝 𝐜𝐨𝐧𝐝𝐢𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐨𝐫𝐚̆ 𝐬𝐚𝐮 𝐳𝐢.

„Acest mesaj a făcut ca peste 200.000 de persoane să intre în platforma certficat-covid.gov.ro de ieri până la această oră pentru a obține certificat nou, de teamă că nu își vor mai putea folosi certificatul.
În graficul de mai jos vedem impactul acestui fake news din ultimele zile.
În România, certificatele care atestă vaccinarea pot fi folosite până la finalul anului. Pentru acele persoane care au certificate care au termen de valabilitate depășit, acestea își pot reemite certificatul în orice moment.
Deși acestea erau folosite în România până acum câteva luni, în prezent ele sunt utile numai în afara țării, în funcție de regulile din fiecare țară. Dacă o să călătoriți, e important să verificați care sunt regulile fiecărui stat.
Nu uitați! E important să vă informați din surse oficiale“ - a mai precizat Andrei Baciu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii