Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:36 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Ana Birchall, Cozmin Gușă și primarul Bacăului, excluși din PSD. Declarații

ro

12 Nov, 2019 19:28 2285 Marime text

  
Social democrații s-au renuit astăzi în ședința Comitetului Executiv Național, de la ora 16.00.
 
În cadrul ședinței, au fost analizate rezultatele partidului la primul tur al alegerilor prezidențiale, dar s-au luat și decizii importante pentru partidul social democrat.

După ședința CEx, Viorica Dăncilă a declarat:

„Am analizat situația în fiecare județ și strategia pentru câștigarea alegerilor prezidențiale. Tot în cadrul CEx de astăzi am hotărât excluderea din partid al celor care au votat învestirea Guvernului Orban. De asemenea, s-a votat excluderea Anei Birchall și lui Cozmin Gușă. Acestea au fost decizile importante, pe lângă cele ce au în vedere câștigarea alegerilor prezidențiale”.
 
Și Cosmin Necula, primarul orașului Bacău, potrivit presei centrale, a fost exclus din partidul social democraților. Acesta a declarat că va candida pentru un nou mandat de primar în anul 2020.

UPDATE: Ca răspuns la excluderea membrilor din partid s-au făcut declarații:
 
„Astă seară, am aflat cu surprindere, din presă, că am fost exclusă din PSD, adică din partidul în care am muncit o viață întreagă, fără ca macar să fi fost invitată la ședință să aud "capetele de acuzare" și să pot raspunde.

În ciuda acestei atitudini de neînțeles din partea colegilor mei, nu mă voi dezice de valorile care m-au ghidat pe parcursul întregii mele cariere politice: justiția, profesionalismul, responsabilitatea, valorile europene și euroatlantice.

Plec din acest partid cu conștiința curată că am gestionat agendele instituțiilor pe care le-am condus, cu echilibru, seriozitate și profesionalism. Susțin în continuare că valoarea, profesionalismul și cinstea trebuie să primeze în orice funcție din statul român, indiferent de culoarea politică.

M-am pus mereu în slujba romanilor, a Romaniei, și o voi face în continuare, fără nicio abatere de la acest deziderat.

În mod special, vreau să amintesc de mandatul excelent pe care l-am avut în fruntea Ministerului justiției, unde, alături de fostele mele colege și de foștii mei colegi, adevărați profesioniști ai dreptului, am muncit cu seriozitate, cu buna credinta, cu responsabilitate si profesionalism pentru a asigura respectul fata de lege, domnia legii, pentru a apropia actul de justiție de români, începând astfel un proces de recâștigare a încrederii în actul de justiție din România, greu încercată în ultimii 3 ani.

Adresez mulțumiri reprezentanților presei care au reflectat cu bună credință activitatea mea din ultimii ani.

Merg cu încredere înainte, înarmată cu multă răbdare și cu credința că in Romania lucrurile se vor așeza pe un făgaș normal”, a scris Ana Birchall pe pagina sa de Facebook, în urmă cu câteva minute.

De asemenea, și Cozmin Gușă a declarat: „Eu nu eram membru de partid de mult timp, eram de circa trei săptămâni, dar am o vechime de trei ani și jumătate în funcția de secretar general. Nu mă surprinde, mă așteptam o decizie a majorității din CEx, dar nu schimbă nimic acest gest. Rămân în proiectul de reformare a PSD. Sigur, când o să vină o altă conducere în partid, voi reveni”.

Sursă foto: Facebook (Ana Birchall + Cozmic Gușă + Cosmin Necula)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii