Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:16 17 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amenzi aplicate într-un parc acvatic, în Eforie Nord. Nu s-a păstrat distanța minimă prevăzută de lege

ro

13 Jul, 2020 11:37 1157 Marime text


•    Inspectorii DSP au aplicat operatorului economic o sancțiune contravențională in cuantum de 10.000 lei

La data de 12 iulie a.c., polițiști din cadrul I.P.J. Constanța, împreună cu inspectori ai Direcției de Sănătate Publică Constanța, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că mai multe persoane nu ar fi respectat distanțarea fizică cerută de normele de protecție sanitară, în timpul desfășurării unor activități recreative, într-un parc dintr-o stațiune de pe litoral, informează autoritățile județene.

Se pare că este vorba despre un parc acvatic, din Eforie Nord.

Astfel, echipa de control, formată din polițiști și inspectori DSP, s-a deplasat la fața locului și a constatat că un operator economic nu a îndeplinit condițiile distanțării fizice pe timpul organizării unui eveniment recreativ în incinta parcului.
Ca urmare a celor constatate, polițiștii au sancționat contravențional operatorul econimic, conform art. 65 lit. l din Lg. 55/2020, cu amendă în cuantum de 2.000 de  lei.
Totodată, inspectorii DSP au aplicat operatorului economic o sancțiune contravențională in cuantum de 10.000 lei, cf. Art. 30 lit. m din HG 857/2011, verificările fiind desfășurate în amănunt de către reprezentanții acestei instituții.
În continuare, polițiștii din cadrul I.P.J. Constanța monitorizează activitatea operatorului economic, pentru a preîntâmpina un eventual incident similar.

Ti-a placut articolul?

Comentarii