Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:52 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amendă de peste 400.000 de lei pentru o firmă de curierat din București. Ce nereguli au constatat inspectorii de muncă

ro

19 Apr, 2022 15:34 1632 Marime text
Firma de curierat. Foto: PixabayO societate din Bucureşti ce desfăşura activităţi de curierat a fost sancţionată cu amendă în valoare de 408.000 de lei de inspectorii de muncă din cadrul ITM București.

Sancțiunea a fost aplicată după ce s-a descoperit că un număr de 54 de persoane munceau fără forme legale, informează Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), într-un comunicat de presă transmis, marţi, AGERPRES.

"În data de 18.04.2022, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti, sub conducerea şi coordonarea inspectorului şef Constantin Bujor, în urma unei acţiuni de de control, au identificat la o singură societate ce desfăşura activităţi de curierat, 54 de persoane care desfăşurau activităţi, fără a avea încheiate în forma scrisă contracte individuale de muncă, conform art. 16 alin. 1 din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, modificată şi completată. Amenda contravenţională aplicată a fost de 408.000 lei", menţionează sursa citată.


Obiectivele acţiunii de control, derulată pe raza Municipiului Bucureşti, au fost: identificarea şi combaterea muncii nedeclarate, respectiv verificarea modului de respectare a dispoziţiilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

AGERPRES
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii