Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:37 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, în vizită la Patriarhia Română (GALERIE FOTO)

ro

23 Mar, 2023 09:18 972 Marime text
Foto credit: Ziarul Lumina / Mihnea PăduraruMiercuri, 22 martie 2023, la Reşedinţa Patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit în vizită de prezentare pe Excelenţa Sa Kathleen Kavalec, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România.

Potrivit unui comunicat al Patriarhiei Române, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a felicitat pe noul ambasador al SUA la începutul misiunii sale diplomatice şi i-a urat succes în întreaga activitate.

„În continuare, Patriarhul României a făcut referire la fenomenul migrației, care, în cazul României, generează, pe lângă posibilitatea unor șanse reale de realizare pe plan personal, și provocări în fața cărora Biserica Ortodoxă Română încearcă să găsească cele mai adecvate soluții pastorale, în vederea păstrării și promovării valorilor identitare românești, în special în privința tinerilor din aceste comunități.

Doamna ambasador a mulțumit pentru primire și pentru modul exemplar în care Biserica Ortodoxă Română a acordat asistență deosebită mulțimii de refugiați, ca urmare a războiului din Ucraina.

De asemenea, Excelența Sa a mulțumit Patriarhiei Române pentru implicarea activă în combaterea traficului de persoane, care afectează, în prezent, și România.

În acest context, Patriarhul României a subliniat faptul că Biserica Ortodoxă Română dezvoltă diferite proiecte și programe destinate persoanelor vulnerabile (refugiaţi, victime ale traficului de persoane, victime ale violenţei domestice şi altele)“ - au precizat reprezentanții Patriarhiei Române.


În același timp, Preafericirea Sa a arătat că, întrucât poporul român este un popor foarte religios, este necesar ca orice lege cu impact spiritual major asupra societății românești, în special în privința moralei sociale şi a educației în școlile din țara noastră, să fie, în prealabil, discutată şi cu reprezentanții cultelor religioase recunoscute în România, astfel încât să existe un dialog și o cooperare benefică la nivel național.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii