Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:30 26 11 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasadorul Canadei în România, vizită la Ministerul Apărării Naționale

ro

21 Nov, 2019 11:26 851 Marime text
Ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, a primit joi, 21 noiembrie, la sediul Ministerului Apărării Naționale, vizita ambasadorului Canadei în România, Kevin Hamilton.
 
Întrevederea a reprezentat un bun prilej pentru a discuta despre stadiul cooperării româno-canadiene în domeniul apărării și perspectivelor de colaborare în format bilateral și în cadrul NATO sau ONU.
 
Ministrul apărării naționale a mulțumit ambasadorului canadian pentru contribuția substanțială și constantă a țării sale la implementarea măsurilor de consolidare a flancului estic aliat, exemplificând prin participarea Canadei, în ultimii ani, la misiunile de poliţie aeriană consolidată de pe teritoriul ţării noastre. 
 
De asemenea, Nicolae-Ionel Ciucă a accentuat importanţa deosebită a relaţiei transatlantice pentru securitatea Europei, având în vedere provocările actuale de securitate în regiunea Mării Negre.
 
"Cooperarea româno-canadiană în cadrul ONU, prin contribuția României la misiunea MINUSMA din Mali, arată că ritmul parteneriatelor bilaterale și dialogul politico-militar sunt unele excelente și vom continua împreună pe acest drum", a concluzionat ministrul apărării naționale. 

De asemenea, ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, a primit tot joi, 21 noiembrie, la sediul Ministerului Apărării Naționale, vizita ambasadorului Japoniei în România, Hitoshi Noda.
 
Subiectul principal al întrevederii oficiale a fost dezvoltarea cooperării bilaterale în domeniul apărării.
 
Ministrul apărării naționale a mulțumit ambasadorului japonez pentru interesul acordat MApN, în special în contextul situației de securitate tot mai complicată.
 

Totodată, a confirmat participarea unui reprezentant al Ministerului Apărării Naționale la primul dialog bilateral, care va avea loc la începutul lunii decembrie, la Tokio. Dialogul își propune să identifice domeniile de interes comun, care vor  constitui baza inițierii negocierii unui acord bilateral în domeniul apărării.
 
„Am apreciat de comun acord importanţa menţinerii unui nivel constant al dialogului politico-militar bilateral, având în vedere evoluțiile din mediul internațional de securitate”, a concluzionat ministrul Nicolae-Ionel Ciucă. 

Sursă foto: Facebook/ Nicolae Ciucă + Kevin Hamilton

Ti-a placut articolul?

Comentarii