Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:12 19 01 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasada SUA la București, precizări importante cu privire la programul de reînnoire a vizei fără interviu

ro

16 Nov, 2021 11:40 1029 Marime text
  • Puteți fi eligibili pentru o solicitare fără interviu, care vă permite să reînnoiți viza fără a mai fi nevoie să veniți la Ambasadă.
  • Cu toate acestea, folosirea acestei opțiuni nu vă garantează aprobarea vizei.
  • Este posibil ca în anumite cazuri, după evaluarea documentelor trimise prin FedEx să fie necesar să veniți la un interviu pentru viză.
Procesul de solicitare a vizei pentru Statele Unite este mai simplu dacă ați mai avut viză anterior și solicitaţi reînnoirea acesteia. Dacă aveți o viză încă valabilă este important să reţineţi faptul că ea poate fi în continuare folosită, chiar dacă paşaportul pe care a fost aplicată expiră. Puteţi călători în Statele Unite cu paşaportul vechi, care conţine viza valabilă, şi noul paşaport, valabil.

Puteți fi eligibili pentru o solicitare fără interviu, care vă permite să reînnoiți viza fără a mai fi nevoie să veniți la Ambasadă. Cu toate acestea, folosirea acestei opțiuni nu vă garantează aprobarea vizei. Este posibil ca în anumite cazuri, după evaluarea documentelor trimise prin FedEx să fie necesar să veniți la un interviu pentru viză.

Important:

Solicitarea unei vize cu paşaport temporar va avea ca efect limitarea valabilităţii vizei. Dacă aţi obţinut în trecut o viză cu un paşaport temporar, vi se va solicita să prezentaţi un paşaport biometric inainte de eliberarea unei alte vize. Pentru a evita eventuale întârzieri în procesarea vizei, vă rugăm să prezentaţi un paşaport biometric. Paşapoartele biometrice româneşti emise după iulie 2018 au o valabilitate de zece ani. Cele emise înainte de această dată au o valabilitate de cinci ani. Dacă paşaportul pe care îl aveţi este valabil pentru un an, este un paşaport temporar.

Iată ce spune Ambasa US la București 


Știați că în baza programului nostru de reînnoire a vizei fără interviu, dacă ați avut deja viza, în cele mai multe cazuri puteți să o reînnoiți fără programare la interviu, cu condiția ca aceasta să fi expirat în ultimii patru ani?

Profitați de programul de reînnoire a vizei fără interviu și nu vă mai programați la interviul pentru acordarea vizei – aflați mai multe detalii aici:

https://www.ustraveldocs.com/ro_ro/ro-niv-visarenew.asp

Sursa foto: Facebook/ U.S. Embassy Bucharest

Ti-a placut articolul?

Comentarii