Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:36 29 03 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasada României la Ankara, contact și suport pentru cetățenii români din străinătate

ro

06 Feb, 2023 15:17 654 Marime text
Sursă foto: Facebook Ambasada României în Turcia

Ministerul Afacerilor Externe anunță că cetățenii români pot solicita asistență consulară la Ambasada României la Ankara. MAE le recomandă cetățenilor români aflați în zonele afectate de cutremur să se informeze din surse oficiale despre evoluția situației de la fața locului și să respecte instrucțiunile autorităților turce.
 
Date de contact pentru cetățenii români afectați de cutremurele produse la 6 februarie 2023 în Turcia
 
În continuarea informațiilor transmise în contextul cutremurelor produse la data de 6 februarie 2023 în Republica Turcia, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) reiterează faptul că cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Ankara: +90.312.447.7945 și +90.312.447.7940, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.
 
Totodată, cetățenii români au la dispoziție și telefonul de urgență al secției consulare de la Ankara: +90.532.318.1726.
 
MAE le recomandă cetățenilor români aflați în zonele afectate de cutremur să se informeze din surse oficiale despre evoluția situației de la fața locului și să respecte instrucțiunile autorităților turce.
 
De asemenea, în cazul existenței unor eventuale grupuri de cetățeni români afectați, pentru a evita ocuparea liniilor telefonice pentru un timp îndelungat, se recomandă ca o singură persoană din cadrul grupului să contacteze personalul consular, iar informațiile obținute de aceasta să fie diseminate și celorlalți cetățeni români din grup.
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii