Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:25 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amânarea ratelor a fost aprobată de Guvern fără acordul băncilor. Anunțul ministrului de finanțe

ro

01 Jul, 2022 17:47 925 Marime text
Ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, foto: Facebook/ Ministrul Finanțelor Amânarea ratelor a fost aprobată de Guvern fără acordul băncilor.


Amintim că, ministrul finanțelor anunțase că a avut avizul acestora. 
 

“Moratoriul a fost avizat și de Banca Națională a României, dar și de Asociația Română a Băncilor (ARB). E un instrument, pentru cei care chiar au o dificultate, pentru că orice amânare de rate duce la obligativitatea ca acestea să fie plătite ulterior, cu o serie de costuri alături.

Clienții au și alte instrumente puse la dispoziție de bănci: trecerea la o dobândă fixă, trecerea de la un indicator la altul, refinanțări, rescadențări”, a declarat Ministrul Finanțelor.



Ce spunea Ministrul Finanțelor în data de 11 aprilie 

Discutăm cu sistemul bancar mai ales în ceea ce priveşte împărţirea cotelor pe această măsură, pentru că (...) amânarea ratelor nu reprezintă o scutire de rate şi de dobânzi, drept pentru care modul în care, la finalul acestei amânări, în context de creştere a dobânzilor, ar fi resimţită măsura ne-a făcut să analizăm în continuare cu sistemul bancar pentru a găsi soluţii mai bune pentru cetăţeni şi mai ales pentru cetăţeni", a spus el. 



Citește continuarea pe profit.ro. 

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii