Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:27 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Am avut și evenimente mai dificile“ Prefectul Silviu Coșa, anunț de ultimă oră despre condițiile de circulație pe drumurile din județ

ro

01 Mar, 2022 12:05 1429 Marime text
 Administrația Națională de Meteorologie a actualizat avertizările meteo de vreme rea ce vizează toată țara. 


Potrivit ANM, în intervalul 1 martie, ora 10.00 – 3 martie, ora 10.00 este valabilă o informare meteo de ninsori și intensificări ale vântului. 


Astfel, în intervalul menționat în jumătatea de est a țării, precum și în Carpații Orientali și Meridionali temporar va ninge, iar local se va depune strat de zăpadă.
   
 
Temporar vântul va avea intensificări în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei, precum și în zona montană înaltă, cu viteze în general de 45...50 km/h, viscolind ninsoarea.


De asemenea, ANM a emis o avertizare cod galben valabilă în intervalul 1 martie, ora 10 – 2 martie, ora 10 de ninsori moderate cantitativ, strat de zăpadă. Avertizarea vizează județele Constanța și Tulcea.
 

Conform ANM, în intervalul menționat, în județele Constanța și Tulcea va continua să ningă local moderat cantitativ și se va depune strat de zăpadă ce va avea grosimi în medie de 10...15 cm.

 

Noaptea trecută, alături de inspectorul șef al ISU Dobrogea, am fost pe drumurile județului și am verificat condițiile de circulație și modul în care se intervine, în caz de urgență.

Toate autoritățile abilitate au fost implicate în gestionarea situației, un exemplu fiind și șeful Serviciului Rutier, aflat pe traseu alături de ceilalți agenți, cu misiunea de a verifica dacă șoferii se conformează condițiilor de drum., a transmis prefectul. 


Postarea de pe pagina de Facebook a lui Silviu Coșa 



Județul Constanța se află sub incidența unui cod portocaliu de vreme severă, așa că noaptea trecută, alături de inspectorul șef al ISU Dobrogea, am fost pe drumurile județului și am verificat condițiile de circulație și modul în care se intervine, în caz de urgență.

Toate autoritățile abilitate au fost implicate în gestionarea situației, un exemplu fiind și șeful Serviciului Rutier, aflat pe traseu alături de ceilalți agenți, cu misiunea de a verifica dacă șoferii se conformează condițiilor de drum.

De asemenea, drumarii au fost pe șosele și au acționat proactiv. A fost o activitate extinsă atât pe teren, cât și în Centrul de Comandă, iar toți factorii de decizie și-au îndeplinit misiunea.

Am avut și evenimente mai dificile, cum ar fi un DN închis pentru 12 ore, dar circulabil în caz de urgență, o pană de curent care a afectat și alimentarea cu apă a comunei Cobadin, dar rezolvată în timp record de echipele de intervenție.

Am marcat începutul primăverii cu un episod de iarnă în toată regula, care ne-a arătat că putem fi uniți și putem acționa cu precizie.

Sursa foto: Facebook/ Sivliu Coșa 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii