Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:40 17 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alertă meteo. Se strică vremea în toată ţara. Cum va fi la Constanţa

ro

18 Apr, 2017 15:30 1191 Marime text
Meteorologii au emis în această după amiază mai multe avertizări de vreme rea valabile până vineri, 21 aprilie. Vremea se va strica în toată ţara. Se întorc ninsorile şi va ploua în mare parte din teritoriu. Constanţa va intra sub cod galben de precipitaţii abundente.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în perioada 19 aprilie între orele 04.00 – 18.00 se vor înregistra precipitaţii abundente, ninsori şi strat de zăpadă la munte, dar şi intensificări ale vântului

În data de 19 aprilie între orele 04.00 – 18.00, va fi în vigoare un cod galben de vreme rea. Mai exact, în intervalul menţionat precipitaţiile vor cuprinde jumătatea de sud-vest a teritoriului şi cea mai mare parte a zonei de munte. În Banat, Oltenia, vestul şi nord-vestul Munteniei va ploua, iar în zona montană vor fi mai ales ninsori. Cantităţile de apă vor depăşi 20...25 l/mp şi izolat 40 l/mp. Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a ţării şi local, îndeosebi în regiunile sudice şi centrale, viteza la rafală va depăşi 50...55 km/h.

La munte, cu precădere la altitudini de peste 1400 m se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu rafale de peste 60...70 km/h, viscolind ninsoarea.

Pentru data de 19 aprilie, între orele 09.00 – 18.00 a fost emis un cod portocaliu de ninsori abundente, viscol în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi a Munţilor Banatului, zona afectată fiind zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi a Munţilor Banatului.

Conform ANM, în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi a Munţilor Banatului, va ninge abundent, iar vântul va sufla tare, cu peste 80...100 km/h, viscolind puternic zăpada şi reducând vizibilitatea sub 50 m.

Alte avertizări de precipitaţii abundente, ninsori şi strat de zăpadă în zona de munte, intensificări ale vântului au fost emise pentru intervalul 19 aprilie ora 18.00 – 21 aprilie ora 10.00.

Astfel, în intervalul menţionat, temporar vor fi precipitaţii mai ales în sudul, centrul şi estul teritoriului, inclusiv la Constanţa iar în după-amiaza zilei de joi (20 aprilie) şi în noaptea de joi spre vineri (20/21 aprilie), aria acestora se va restrânge către est. În aceste zone, cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse, îndeosebi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali, 50...60 l/mp.

La munte va continua să ningă şi se va depune strat de zăpadă. În restul ţării va ploua, iar începând din noaptea de miercuri spre joi (19/20 aprilie), în Moldova şi pe arii mai restrânse în Maramureş, Transilvania şi trecător în zona deluroasă din sud se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Vântul va avea intensificări temporare îndeosebi în regiunile estice şi sud-estice, unde vitezele la rafală vor atinge 50...60 km/h.

Notă: Vremea va deveni deosebit de rece pentru această perioadă în toate regiunile.

Pentru intervalul 19 aprilie ora 18.00 – 21 aprilie ora 06.00 a fost emis un cod portocaliu de ninsori abundente şi local viscolite în zona montană, zonele afectate fiind Carpaţii Meridionali şi Orientali

Potrivit ANM, în Carpaţii Meridionali şi Orientali, va ninge abundent, se va depune strat consistent de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu rafale de 60...70 km/h şi peste 80...90 km/h, pe creste, viscolind puternic ninsoarea şi reducând vizibilitatea.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii