Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:29 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alertă meteo, în România! Furtuna Pia lovește cu forța unui uragan, chiar înainte de Crăciun

ro

20 Dec, 2023 13:16 1689 Marime text
Foto cu rol ilustrativ


 
  • Furtuna Pia, aşa cum a fost denumită de meteorologi, loveşte mai multe ţări din Europa, printre care şi România, în următoarele zile, cu forţa unui uragan, potrivit unei avertizări meteo, citată de știripesurse.ro

Furtuna Pia este, potrivit meteorologilor, una dintre cele mai puternice furtuni din apropierea Crăciunului. Printre ţările afectate de fenomenul meteo se numără şi România. Meteorologii din Germania au denumit furtuna "Zoltan", în timp ce specialiştii din alte ţări i-au pus numele "Pia".
 
Astfel, furtuna urmează să îşi facă efectul în perioada 21-22 decembrie 2023 şi va lovi cu forţa unui uragan. Viteza rafalelor de vânt urmează să fie de până la 130 de km/h.
 
Administraţiile de Meteorologie din mai multe ţări euopene au emis deja alerte, care sunt în curs de actualizare. Drept urmare, Danemarca a emis un cod portocaliu de vânt extrem, la fel ca şi Germania, Slovacia şi Elveţia. În Olanda, specialiştii au emis o avertizare meteo cod roşu de inundaţii, în timp ce Marea Britanie, Lituania, Letonia şi Estonia au emis avertizări cod galben de vânt.

Şi România va fi afectată de furtuna Pia, mai ales în vest, centru şi nord, cu vânt, lapoviţă şi ninsori, dar şi un viscol puternic în zona de munte, în acest weekend.
 
 Citește și
Probleme în comuna Adamclisi, județul Constanța după Codul Roșu de vreme rea de la sfârșitul lunii trecute
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii