Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:56 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Agenți economici din Constanța, verificați de polițiști. S-a lăsat și cu amenzi!

ro

04 Jul, 2022 16:39 894 Marime text
Acțiuni ale poliţiştilor de investigare a criminalităţii economice  , foto cu rol ilustrativ: ZIUA de Constanța
La data de 2 iulie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat activități privind creșterea gradului de siguranță a cetățenilor și asigurarea unui climat de ordine publică pe timpul sezonului estival, fiind verificați 4 agenți economici, din municipiul Constanța.


În urma verificărilor efectuate, polițiștii au găsit 177 de articole de îmbrăcăminte, 42 de seturi de jucării și 35 accesorii, acestea purtând însemnul unor mărci identice sau similare cu mărcile înregistrate, bunuri în valoare totală de aproximativ 8.500 de lei.
 

Unui agent economic i-a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 10.000 de lei la Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 28/1999, privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, acesta efectuând vânzări fără a emite bonuri fiscale astfel fiindu-i confiscată suma de aproximativ 350 de lei., transmite IPJ Constanța. 


Polițiștii au întocmit 4 dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulație de mărfuri susceptibile a fi contrafăcute, potrivit Legii 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice.
 

La data de 3 iulie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat activități privind creșterea gradului de siguranță a cetățenilor și asigurarea unui climat de ordine publică pe timpul sezonului estival, fiind verificat 1 agent economic, din municipiul Constanța.


Potrivit sursei citate, în urma verificărilor efectuate polițiștii au constatat faptul că, agentul economic a efectuat vânzări fără a emite bonuri fiscale, în valoare de aproximativ 1.000 de lei, astfel această sumă fiindu-i confiscată și aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 10.000 de lei la Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 28/1999, privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.


Polițiștii au întocmit 4 dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulație de mărfuri susceptibile a fi contrafăcute, potrivit Legii 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii