Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:29 19 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aeronave Typhoon ale Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii, la Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu

ro

24 Apr, 2017 17:23 3232 Marime text
Patru aeronave Typhoon ale Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii au aterizat, astăzi, la Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu. Detașamentul britanic format din aproximativ 150 de militari (piloți și personal tehnic) cu aeronave Typhoon, vor executa misiuni de poliție aeriană, în perioada 1 mai - 31 august, alături de aeronavele MiG-21 LanceR și militarii Forțelor Aeriene Române.

Conform Statului Major al Forţelor Aeriene în perioada 1 mai – 31 august, un detașament al Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii de la Baza Aeriană Coningsby va fi dislocat în România, la Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu, pentru a executa misiuni de poliție aeriană împreună cu Forțele Aeriene Române.
 
Detașamentul britanic va fi compus din patru avioane Eurofighter și aproximativ 150 de militari (piloți și personal tehnic).

Dislocarea avioanelor RAF în România este parte a implementării Planului de acţiune pentru asigurarea capacităţii operaţionale a NATO pe flancul estic al Alianței atât în zona de nord, cât și în zona de sud. Astfel, sporirea măsurilor privind misiunile de poliție aeriană s-au desfășurat până în prezent simultan sau prin rotație pentru a asigura securitatea spațiului aerian al Țărilor Baltice, Beneluxului, Islandei și Bulgariei.
 
Misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun vor contribui la dezvoltarea capacităţii de reacţie şi descurajare și la consolidarea interoperabilităţii dintre forțele aeriene române și britanice.

Sursa foto captura: Facebook/Forţele Aeriene Române

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii