Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:06 20 10 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adio, pahare şi farfurii de plastic la evenimente publice! Nerespectarea legii duce la amenzi de peste 10.000 de euro

ro

03 Sep, 2019 00:00 854 Marime text
Ministerul Mediului a publicat în transparenţă decizională un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 54/2012 privind desfăşurarea activităţilor de picnic.
Prezenta lege reglementează organizarea şi desfăşurarea evenimentelor şi a reuniunilor publice, activităţile de picnic şi recreere, desfăşurate pe domeniul public ori privat al statului şi/sau al unităţilor administrativ-teritoriale.
 
Scopul este prevenirea, reducerea şi eliminarea impactului negativ asupra mediului, asupra stării de sănătate a populaţiei, generat de practicarea inadecvată a activităţilor. Prin evenimente şi reuniuni publice se înţelege orice eveniment public de tip concert, festival, serbare, zilele oraşului/comunei, demonstraţie, manifestaţie politică sau religioasă, care este organizat sau autorizat de către autoritatea publică locală.
 
Pe lângă celelalte reglementări privind amenajarea zonei de eveniment, organizatorii sunt obligaţi să se asigure că produsele alimentare şi băuturile comercializate sau oferite gratuit la locul de desfăşurare a evenimentului şi reuniunii publice sunt ambalate în ambalaje reutilizabile sau în ambalaje biodegradabile care respectă standardul SR 13432:2002.
 
Autorităţile administraţiei publice locale sunt obligate să urmărească prin intermediul structurilor din subordine respectarea de către organizatorii evenimentelor şi reuniunilor publice a prevederilor prezentei legi.
 
Nerespectarea utilizării materialelor acceptate de lege se sancţionează cu amendă între 10.000 şi 50.000 de lei. Persoanele fizice, participante la eveniment, care nu aruncă gunoiul selectiv în locurile special amenajate riscă amendă de la 500 la 3.000 de lei.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii