Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:40 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aderarea României la Schengen, una din temele discutate de premierul Ciucă cu preşedintele Parlamentului European

ro

26 Oct, 2022 14:25 1057 Marime text
Nicolae Ciucă, foto: Guvernul României
Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă, aflat într-o vizită de lucru la Bruxelles, a avut o întrevedere cu noua președintă a Parlamentului European, Roberta Metsola, cu care a abordat subiecte legate de aderarea României la Spațiul Schengen, răspunsul Uniunii Europene la agresiunea militară a Rusiei asupra Ucrainei, consolidarea acțiunii Uniunii Europene în vecinătatea sa și securitatea energetică.


Evocând sprijinul consecvent și activ al forului legislativ european și al președintei Roberta Metsola față de obiectivul de concretizare a aderării României la Spațiul Schengen până la finele anului, premierul Nicolae-Ionel Ciucă a mulțumit pentru această susținere., transmite un comunicat din partea Guvernului României. 

”Rezoluția adoptată recent de Parlamentul European recunoaște pe deplin așteptările legitime ale României privind aderarea la Spațiul Schengen, ceea ce ne dă încredere că acțiunile consistente asumate de România privind aplicarea standardelor acquis-ului Schengen oferă baza solidă pentru adoptarea rapidă a unei decizii politice favorabile”, a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.  


Potrivit sursei citate, Șeful Executivului român a reconfirmat totodată interesul comun pentru consolidarea unității de acțiune și a coeziunii Uniunii în fața provocărilor actuale.

În acest context, premierul Nicolae Ionel-Ciucă și-a exprimat aprecierea deosebită față de acțiunea consistentă a Parlamentului European și față de viziunea pragmatică a președintei Roberta Metsola în favoarea unui răspuns rapid și ferm al Uniunii în fața războiului Rusiei din Ucraina. Schimbul de opinii a confirmat convergența de viziune privind necesitatea consolidării sprijinului robust al Uniunii, al instituțiilor europene și statelor membre pentru avansul Ucrainei și al Republicii Moldova în pregătirea pentru aderare, conform opțiunii lor strategice europene și în spiritul statutului lor de țări candidate.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii