Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:29 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Activități preventive ale polițiștilor la Școala Gimnazială „Petre Ispirescu” și Liceul Tehnologic ,,Gheorghe Duca” din Constanța

ro

21 Jan, 2020 11:57 1748 Marime text

La data de 20 ianuarie a.c, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au demarat activitățile informativ-preventive în cadrul proiectului ŞCOALA SIGURANŢEI TEDI, proiect dedicat elevilor claselor I.

Activitățile au avut loc la Școala Gimnazială „Petre Ispirescu” și Liceul Tehnologic ,,Gheorghe Duca” din municipiul Constanța, elevii primind informații referitoare la interacțiunea cu persoanele straine atât în viața reală, cât și în mediul online, siguranța școlară, deplasarea în siguranță spre unitatea de învățământ, precum și rolul polițiștilor în mediul școlar.

Cei mici au fost informați cu privire la posibilele pericole la care pot fi expuși, iar polițiștii le-au prezentat soluții de prevenire adaptate nivelului lor de înțelegere:

- Nu răspundeți mesajelor primite de la necunoscuți pe rețelele de socializare!

- Nu acceptați cadouri de la persoanele necunoscute!

- Nu intrați în conflict cu colegii sau prietenii, comunicarea este cea mai bună metodă în rezolvarea oricărui conflict!

- Nu vă abateți de la drumul stabilit cu părinții spre școală/casă și nu vă urcați în mașina unui necunoscut, indiferent de motivul invocat!

Sursa foto: IPJ Constanța 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii