Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:03 30 10 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Activităţi preventive ale poliţiştilor, în rândul elevilor constănțeni

ro

13 Feb, 2020 10:50 656 Marime text


La data de 12 februarie a.c., poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfășurat activităţi informativ-preventive la Școala Gimnazială nr.7 Remus Opreanu din municipiul Constanța. În cadrul Programului Național de prevenire a infracțiunilor contra delincvenței juvenile și victimizării minorilor, elevii claselor a III-a au avut prilejul de a le adresa mai multe întrebări polițiștilor.

Pe parcursul întâlnirii, au fost abordate teme precum SIGURANȚA pe stradă, la școală, în vacanțe, dar și în mediul online, cei mici primind informații referitoare la posibilele pericole la care pot fi expuși în momentul în care interacționează cu persoane necunoscute.

Activitatea s-a derulat prin prezentarea unor materiale informative și a unui filmuleț educativ, cu ajutorul căruia aceștia au înțeles importanța evitării transmiterii datelor cu caracter personal în mediul online.

Recomandările polițiștilor pentru cei mici sunt:

-     Nu deschideți ușa locuinței persoanelor străine, indiferent de motivul invocat!
-     Nu urcați în mașina vreunui necunoscut, indiferent sub ce pretext ar avea loc invitația!
-     Traversați drumurile publice doar prin locuri special amenajate și semnalizate prin indicatoare și marcaje rutiere!
 
În aceeași zi, polițiștii  Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat activități de prevenire a victimizării cetățenilor referitoare la furturile din locuințe, din autoturisme și a tâlhăriilor. Acțiunea s-a desfășurat în Piața Brotăcei din municipiul Constanța iar cetățenii au fost informați, prin oferirea unor materiale cu sfaturi preventive și a discuțiilor libere, despre adoptarea unui comportament adecvat în astfel de situații.

Activitățile polițiștilor fac parte din Programul național de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului, Programul național de prevenire a infracțiunilor contra delincvenței juvenile și victimizării minorilor și  Campaniei naționale de prevenire a furturilor din locuințe  „Hoții îți invadează intimitatea”.


Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii