Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:33 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Actiuni pentru si in sprijinul nevazatorilor

ro

18 Dec, 2009 01:04 1098 Marime text
Pe 21 decembrie, în jurul orei 9.00, Asociaţia Nevăzătorilor, filiala Constanţa, aşteaptă aproximativ 60 de oaspeţi din Bulgaria, reprezentaţi şi însoţiţi de preşedintele Asociaţiei Naţionale a Nevăzătorilor şi Surzilor din Bulgaria, Dimitar Parapanov.

Activitatea cuprinde un workshop, pe subiectul „Reabilitarea şi integrarea nevăzătorilor în Bulgaria", precum şi câteva ore de program artistic, dedicat Crăciunului, realizat de nevăzători constănţeni, însă şi de musafiri.

„Acest subiect pică foarte bine, pentru că, din luna noiembrie, filiala noastră dezvoltă un proiect cu aproximativ acelaşi subiect", a precizat referentul cultural în cadrul asociaţiei, Teodora Sârbu.

În plus, Asociaţia Nevăzătorilor, Filiala Constanţa derulează, şi în 2010, un proiect prin intermediul căruia vine în ajutorul nevăzătorilor. „Proiectul îl derulăm fără nici un fel de susţinere materială, nici măcar din fonduri europene, ci doar din entuziasmul şi dorinţa noastră de a schimba ceva în viaţa nevăzătorilor", precizează Teodora Sârbu.

Până la această oră, parteneri ai proiectului sunt Teatrul de Stat Constanţa, Arhiepiscopia Tomisului, şcolile cu clasele I-VIII nr. 2, 24, 25, Liceul Teoretic Traian şi Colegiile Naţionale Pedagogic, Mihai Eminescu şi Regina Maria. Totuşi, reprezentanţii Asociaţiei Nevăzătorilor susţin că lista se va completa pe parcurs, pentru că această activitate se va derula cel puţin pe tot parcursul anului 2010.

Prima campanie a acestui proiect, „Dreptul la informare şi respect", deja se desfăşoară în şcoli, la nivelul copiilor de toate clasele care studiază educaţia civică, precum şi în cadrul orelor de dirigenţie.

Urmează ca în scurt timp, reprezentanţii asociaţiei să contacteze asociaţiile patronatelor şi sindicatele pentru a găsi soluţii, astfel încât şi nevăzătorii să aibă o şansă la angajare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii