Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:11 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiuni ale polițiștilor din județul Bacău. Ce au descoperit aceștia

ro

14 Aug, 2023 10:59 649 Marime text
Foto cu rol ilustrativ
  • În cadrul activităţilor desfăşurate, în weekend-ul trecut, de către poliţiştii rutieri și de ordine publică, au fost aplicate peste 200 de sancţiuni contravenţionale. De asemenea, polițiștii au reținut 98 de permise de conducere și au retras 18 certificate de înmatriculare.
 
În cadrul activităţilor desfăşurate, în weekend-ul trecut, de către poliţiştii rutieri și de ordine publică, au fost aplicate peste 200 de sancţiuni contravenţionale. De asemenea, polițiștii au reținut 98 de permise de conducere și au retras 18 certificate de înmatriculare, transmite un comunicat din partea Inspectoratului de Poliție Județean Bacău.
 
În perioada 11-13 august 2023, poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Bacău au acţionat pe drumurile publice din judeţ pentru siguranţa traficului rutier.
 
Acțiunea a avut ca scop combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, respectiv, viteza neadaptată la condițiile de drum şi combaterea consumului de alcool în rândul conducătorilor auto.
 
În cadrul activităţilor desfăşurate, polițiștii rutieri au efectuat peste 400 de testări cu aparatul etilotest și drugtest conducătorilor auto. Totodată, polițiștii au reținut 98 de permise de conducere, din care 69 șoferilor care au încălcat viteza legală admisă pe anumite sectoare de drum.
      
De asemenea, pentru neregulile constatate în trafic, au aplicat peste 200 de contravenții și au retras 18 certificate de înmatriculare.
 

„Reamintim că, polițiștii acționează zilnic, pentru monitorizarea traficului rutier și prevenirea accidentelor de circulație.
 
Conduceti prudent!”, precizează sursa citată.

         

Urmărit național și internațional, depistat de polițiști

 
Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale, împreună cu polițiștii oneșteni au desfășurat activităţi specifice în vederea depistării unui bărbat de 30 de ani, din comuna Ştefan cel Mare, urmărit la nivel naţional şi internațional.
        
Cel în cauză se sustragea de la executarea unui mandat european de arestare emis de autoritățile judiciare din Franţa, prin care s-a solicitat arestarea acestuia în vederea predării, pentru săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate, tentativă de omor şi viol, fapte prevăzute de Codul penal francez.
        
Persoana urmărită a fost escortată cu sprijinul luptătorilor pentru acțiuni speciale Bacău şi prezentată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău, care a dispus reţinerea sa pentru o perioadă de 24 ore, fiind încarcerată în Arestul IPJ Bacău.
         
În continuare se efectuează demersurile necesare declanşării procedurii de predare către autorităţile judiciare franceze.
 

Conducători auto băuți, depistați în trafic de polițiști

 
La data de 11 august 2023, în jurul orei 23.30, polițiștii rutieri din Oneşti au depistat în tarfic un localnic de 34 de ani, pe strada Belvedere care conducea un autoturism deși avea o alcoolemie de 0.80 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumul public sub influenţa alcoolului.
 
La data de 13 august 2023, în jurul orei 19.30, o patrulă de poliție din cadrul Biroului de Ordine Publică Oneşti au oprit în trafic, pe strada Libertăţii din localitate, un bărbat de 40 de ani care conducea un autoturism, iar în urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 1,18 mg/l. alcool pur în aerul expirat.
          
Cel în cauză a fost condus la spital în vederea prelevării de mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei şi s-a luat măsura reţinerii permisului de conducere.
         
Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumul public sub influenţa alcoolului.
 

Armă neletală supusă autorizării, deţinută în mod ilegal

 
La data de 12 august 2023, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Bacău au depistat, în flagrant delict, într-o parcare de pe raza localității, un bărbat de 46 de ani, care avea asupra sa o armă neletală supusă autorizării, deţinută în mod ilegal, pe care intenţiona să o comercializeze.
       
Polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor.
      
Arma a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.
         

Alcoolemie de peste 1,00 la mie, constatată de polițiști

 
La data de 13 august 2023, în jurul orei 16.00, polițiștii Secţiei 3 Poliţie Rurală Oneşti au fost sesizați despre faptul că, pe raza comunei Bogdănești s-a produs un accident de circulaţie soldat cu pagube materiale.
        
Din cercetările efectuate la faţa locului a rezultat faptul că, un localnic de 54 de ani în timp ce conducea un autoturism, pe drumul comunal, a efectuat manevra de mers înapoi, fără a se asigura şi a intrat în coliziune cu un autoturism oprit regulamentar pe marginea drumului.
     
S-a procedat la testarea conducătorului auto cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
     
 Polițiștii au întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Razie în județul Giurgiu! Bărbat cu alcoolemie critică, prins la volanul unei mașini, un adevărat pericol
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii