Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:05 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE TEXT 150 de ani de învățământ românesc de marină sărbătoriți printr-o competiție nautică internațională de Academia Navală „Mircea cel Bătrân”(GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

21 Jun, 2022 11:07 1327 Marime text
  • Manifestările au început ieri, 20 iunie 2022 și vor continua pe parcursul întregii săptămâni, până pe 24 iunie. 

Astăzi se desfășoară a doua zi a competiției nautice internaționale sub egida „150 de ani de învățământ românesc de marină” organizată Academia Navală „Mircea cel Bătrân”. Manifestările au început ieri, 20 iunie 2022 și vor continua pe parcursul întregii săptămâni, până pe 24 iunie. 

La concurs participă șase echipaje formate din studenți de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, Universitatea „Dunărea de Jos” Galați, Polish Naval Academy din Gdynia (Polonia), Military University of Technology din Varșovia (Polonia) și „Nikola Vaptsarov” Naval Academy din Varna (Bulgaria). 

Competiția se desfășoară la baza nautică a Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” de la  Palazu Mare, pe două secțiuni, respectiv yachting și caiac. 

Lacul Siutghiol este locul unde echipele se întrec astăzi marți, 21 iunie 2022, și miercuri, 22 iunie 2022, începând cu ora 10.00.

Organizatorii evenimentului speră ca în anul ce urmează să participe mai multe echipe. 

„Activitatea pe care o desfășurăm astăzi este o competiție nautică organizată cu ocazia împlinirii a 150 de ani de învățământ românesc de marină.  Avem invitați din Polonia, Ungaria și mulți alții, în total șase echipaje. Sperăm ca la anul să fie mai multe echipaje. Fiecare echipă are patru membri. Astăzi avem proba de yachting și mâine vom avea de caiac“, spune colonelul Cristinel Olaru, șeful biroului de educație fizica din Academia Navală „Mircea cel Bătrân” . 

Cristinel Olaru, șeful biroului de educație fizică din Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, mărturisește că emoțiile l-au cuprins la început. Cât despre criteriile pentru câștigarea competiției, cu un ușor umor, acesta spune că doar „trebuie să fii cel mai bun“.

Am avut ceva emoții la început când nu bătea vântul.  Credeam că va dura prea mult, dar iată că Dumnezeu ține cu noi și avem condiții bune. Lucrurile merg bine.

Ca la orice competiție singurul criteriu pentru a câștiga este să fii cel mai bun. Să ajungi primul evident. Alte criterii nu sunt. Sigur că este necesar să respecte regulamentele competiției“, spune colonelul Cristinel Olaru, șeful biroului de educație fizică din Academia Navală „Mircea cel Bătrân”
 


Sursă foto+video: ZIUA de Constanța

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii