Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:59 02 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Absolvenţii instituţiilor de învătământ pot beneficia de şomaj. Ce condiţii trebuie să îndeplinească

ro

10 May, 2017 23:10 1354 Marime text
Absolvenţii  instituţiilor de învătământ în vârstă de minimum 16 ani pot beneficia de o indemnizaţie de şomaj pentru o perioadă de 6 luni,  reprezentând 50%  din valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă în vigoare, dacă se înregistrează la agenţia de ocupare a forţei de muncă din raza căreia îşi au domiciliul, în maximum 60 de zile calendaristice  de la data absolvirii, ca persoană  în căutarea  unui loc de muncă.

Indemnizaţia de şomaj se acordă după 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, perioadă în care absolventul beneficiază de servicii gratuite în vederea angajării (informare şi consiliere profesională,  medierea muncii,  formare profesională).
 
Actele  necesare  pentru  înregistrarea  absolventului la  A.J.O.F.M. ca  persoană  în  căutarea  unui loc de muncă,  sunt:
•        actul de identitate, în original şi copie;
•        actele de studii şi de calificare  sau  adeverinţa  din care să rezulte data absolvirii, în original şi copie;
•        adeverinţa medicală din care să rezulte că persoana este clinic sănătoasă  sau aptă de muncă ori că are eventuale restricţii medicale.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii