Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:36 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost aprobată componenţa Consiliului de Administraţie al CN ACN Constanţa SA. Ce remuneraţie vor primi membrii

ro

22 Feb, 2018 00:00 2866 Marime text
În Monitorul Oficial al României au fost publicate deciziile Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile (CN ACN) SA Constanţa, întrunită în data de 22.01.2018.
 
Având în vedere prezenţa acţionarului Statul Român prin împuterniciţi mandataţi şi a reprezentantului acţionarului Fondul Proprietatea SA, s-au luat mai multe decizii. Astfel, a fost aprobată numirea Georgetei Bumbac în calitate de membru provizoriu (administrator provizoriu) al Consiliului de Administraţie al CN ACN. Începând cu data de 22.01.2018, componenţa CA-ului aprobată de AGA va fi următoarea: Dragoş-Virgil Titea - membru provizoriu în CA; Georgeta Bumbac - membru provizoriu în CA; Ovidiu-Sorin Cupşa - membru provizoriu în CA; Ion-Laurenţiu Voicu - membru provizoriu în CA; Sorin-Lucian Ionescu - membru provizoriu în CA; Cristian-Mircea Blede - membru provizoriu în CA, Cheta Voicu - membru provizoriu în CA.
 
Durata mandatului administratorului provizoriu va fi de patru luni, cu posibilitatea prelungirii, pentru motive temeinice, până la maximum şase luni. Valoarea brută a remuneraţiei fixe lunare pentru membrul provizoriu numit este în cuantum de 8.266 de lei, cu încadrarea în prevederile bugetare şi forma propusă de MT a contractului de mandat care va fi încheiat cu administratorul provizoriu.
 
Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile SA Constanţa a mai decis aprobarea cu două luni a duratei mandatului următorilor membri provizorii (administratori provizorii) ai Consiliului de Administraţie, respectiv până la data de 21.03.2018: Sorin-Ovidiu Cupşa, Sorin-Lucian Ionescu, Ion-Laurenţiu Voicu, Cristian-Mircea Blede, Voicu Cheta. Nu în ultimul rând, a fost revocat mandatul lui Lucian-Dorel Taropa, ca urmare a încetării contractului în data de 21.01.2018.
 
Acţionarii au mai aprobat recalcularea indemnizaţiilor membrilor Consiliului de Administraţie conform art. 18 din OUG nr. 90/2017, pentru a fi puse în acord cu noile contribuţii sociale obligatorii datorate conform Legii nr. 227/2015, cu modificările şi completările ulterioare, cu respectarea limitelor prevăzute de art. 37, alin. (2) din OUG nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările şi completările ulterioare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii