Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:02 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost activat planul roșu! Accident rutier grav în zona Crasna. Un autocar implicat

ro

09 Sep, 2023 08:38 938 Marime text
Foto cu rol ilustrativ
  • Poliţiştii efectuează cercetări pentru a stabili împrejurările producerii accidentului. 

O persoană a murit şi alte cinci au fost rănite, în noaptea de vineri spre sâmbătă, într-un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme şi un autocar, în zona Crasna, informează Agerpres

„La sosirea echipajelor de intervenţie au fost găsite şase victime, dintre care cinci încarcerate. Toate cele cinci victime încarcerate se aflau într-un autoturism. Dintre cele cinci victime încarcerate, două persoane se aflau în stop cardiorespirator, două în comă şi doar o persoană era conştientă.

Pompierii au efectuat manevrele pentru descarcerare concomitent cu acţiunile medicilor şi paramedicilor pentru stabilizarea victimelor. Toate victimele au fost descarcerate, însă în cazul uneia dintre victimele aflate în stop cardiorespirator medicul de pe ambulanţa SMURD a fost nevoit să declare decesul. Celelalte cinci victime au primit primele îngrijiri medicale la faţa locului şi au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui.

Persoanele din autocar au fost evaluate, însă nu au necesitat acordarea de îngrijiri medicale", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui, Marius Stanciu.


La locul producerii accidentului, Detaşamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu o autospecială de descarcerare grea, două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, echipate cu module pentru descarcerare, o autospecială pentru transport personal şi victime multiple, trei ambulanţe SMURD, dintre care una de terapie intensivă mobilă şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă, la intervenţie participând şase subofiţeri şi un ofiţer. De asemenea, au fost deplasate trei autospeciale ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

Potrivit ISU Vaslui, în autocar se aflau 40 de persoane, dintre care 38 de pasageri şi doi şoferi. Oficialii instituţiei au precizat că în cazul acestui accident rutier nu a fost activat Planul roşu de intervenţie, deşi au fost implicate trei vehicule şi 46 de persoane, deoarece numărul victimelor a fost de şase, sub pragul minim care ar fi impus activarea acestui plan.

Poliţiştii efectuează cercetări pentru a stabili împrejurările producerii accidentului. 

Citește și:

Oficial de la IPJ Constanța despre polițistul drogat care a accidentat o femeie pe trecerea de pietoni din Caracal
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii