Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:18 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A doua serie de pompieri militari detașați pe litoral. Pompieri din 23 de județe ale țării suplimentează efectivele de salvatori (GALERIE FOTO)

ro

14 Jul, 2022 17:17 955 Marime text

pompieri militari detașați pe litoral, foto: ISU Constanța În cursul acestei zile, a sosit cea de-a doua serie de 110 pompieri militari detașați pe litoral de la celelalte inspectorate pentru situații de urgență din țară. Ei îi vor înlocui pe colegii lor care, timp de două săptămâni, au făcut parte din echipa Inspectoratului pentru Situații „Dobrogea“ al județului Constanța și au deservit punctele temporare de lucru de pe litoral.

Reamintim că, pe întreaga perioadă a sezonului estival, peste 550 de pompieri din 23 de județe ale țării suplimentează efectivele de salvatori pregătiți să deruleze acțiuni pe litoralul românesc., precizează ISU Constanța. 

pompieri militari detașați pe litoral, foto: ISU Constanța

Măsurile dispuse la nivelul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență sunt menite să asigure gestionarea eficientă a diverselor tipuri de risc și vizează acoperirea palierelor preventiv şi de intervenţie, prin suplimentarea personalului și a tehnicii existente la nivelul județului Constanţa cu efective și mijloace specifice de intervenție (ambarcațiuni, ambulanțe SMURD, autospeciale de stingere a incendiilor, șenilate)., transmite ISU Constanța. 


Totodată, pentru creșterea gradului de siguranță a turiștilor care își petrec vacanța pe litoral, în zonele cu afluență mare de persoane din județul Constanța au fost operaționalizate 25 puncte de lucru temporare: 11 puncte de stingere a incendiilor, opt puncte de prim ajutor pe plaje și șase puncte de salvare acvatică.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii